Tjekkisk sprællemand sprudlede for Arsenal

I en kedelig kamp spillede Arsenal 0-0 ude mod Stoke, hvor målmændene - især Petr Cech - trak de store overskrifter

Arsenal er tilbage på førstepladsen i Premier League, efter at London-holdet spillede 0-0 på udebane mod Stoke i en kamp, der formentlig snart bliver glemt.

De to forsvar og målmænd var markant bedre end angrebene, og det er sjældent befordrende for underholdningen. Men et point er nok til, at Arsenal tager førstepladsen tilbage fra Leicester, der har lige så mange point, men en lidt dårligere målscore.

Tjekkiske Petr Cech brillerede med flere store redninger i opgøret, mens målmandskollega Jack Butland også holdt højt niveau i den anden ende.

Tættest på sejren var hjemmeholdet Stoke, men Cech diskede op med flere klasseredninger og forhindrede et nederlag til topholdet.

Se det forrygende redninger i videoen øverst i artiklen

Arsenal har nu ikke vundet i sine seneste seks besøg på Stokes bane. Britannia Stadium har ry for at være en af Premier Leagues mere besværlige udebaner, men Stoke gik faktisk ind til kampen med fire nederlag i de første ti hjemmekampe i denne sæson.

Se også: Kritisabelt niveau: Rooney snød Liverpool

Derfor kunne gæsterne med god ret sætte næsen op efter tre point, der ville skabe luft til forfølgerne i toppen af ligaen, men det blev en meget jævnbyrdig kamp, hvor der var langt mellem de oplagte målchancer.

Olivier Giroud brændte første halvlegs eneste reelle scoringstilbud, men efter pausen begyndte hjemmeholdet også at true i den anden ende.

Forwarden Joselu havde det bedste forsøg, da han tog et træk uden for feltet og fyrede et hårdt skud af, men Petr Cech klarede blændende i målet, og den tjekkiske keeper reddede også returbolden fra Bojan Krkic.

Bortset fra det havde Per Mertesacker og hans kumpaner godt styr på Stokes livlige fronttrio, og når det sker, er kreativiteten begrænset på manager Mark Hughes' mandskab.

Peter Schmeichel er ikke populær som fodboldekspert. (Foto: Polfoto) Premier League - 17. jan. 2016 - kl. 17:27 Schmeichel svinet til: Dårligste ekspert nogensinde

Men heller ikke Arsenals offensiv var meget bevendt på en dag, hvor der var langt mellem højdepunkterne for de fremmødte tilskuere.

Stoke forsøgte at lægge et pres med dødbolde og høje afleveringer i slutfasen, men kun én gang var der optræk til panik foran Petr Cech.

Med resultatet kan Arsenal sole sig i toppen af ligaen, indtil kampene næste weekend. Her skal Arsenal søndag ud i et London-derby mod Chelsea hjemme på Emirates Stadium.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere