Topscorerens hemmelighed: Kom fuld til træning

Jamie Vardy fik for mange penge mellem hænderne og havde alkohol-problemer i sin første tid i Leicester

Jamie Vardy havde alkohol-problemer i sin første tid i Leicester (Foto: AP)
Jamie Vardy havde alkohol-problemer i sin første tid i Leicester (Foto: AP)

Jamie Vardy er netop kåret til årets spiller i Premier League af det engelske journalistkorps, men det var der intet, der tydede på, da han i 2012 kom til Leicester i den næstbedste række fra Non League-klubben Fleetwood Town.

- Den dag, vi købte ham, kom han til mig og takkede mig for at ændre hans liv. Han havde aldrig haft så mange penge, så han var jublende glad allerede, siger Leicesters næstformand Aiyawatt Srivaddhanaprabha ifølge goal.com.

- Han kom helt fra den nederste bund til Championship, og det fik ham til at drikke hver eneste dag. Vi anede ikke, hvad vi skulle gøre, siger Srivaddhanaprabha.

- Jeg vidste ikke noget om det, før en eller anden fortalte mig, at han kom til træning, mens han stadig var fuld, siger Srivaddhanaprabha.

Jamie Vardys look-a-like var sammen med Vardy til guldfest:

Den gik trods alt ikke, selvom det blot var næstbedste række.

- Så jeg tog en snak med ham, og jeg spurgte ham; 'Hvad er din drøm? Hvordan skal dit liv være? Tænk på, hvad du vil gøre for klubben. Jeg har investeret i dig, vil du give noget tilbage?', siger Srivaddhanaprabha.

- Herefter stoppede han simpelthen med at drikke og begyndte at arbejde hårdt til træning. Hans fysik var ikke som god som nu. Vi vidste, at han havde eksplosiv fart, men vi havde ingen idé om, at han kunne blive så god, siger Srivaddhanaprabha.

Klubejer Vichai blev modtaget som en folkehelt, da han tirsdag dag mødtes med Leicesters spillere på et lokalt pizzeria. Foto. AP Jan Jensen Milliardæren bag Leicester: Mød hr. Srivaddhanaprabha

Jamie Vardy havde alkohol-problemer i sin første tid i Leicester (Foto: AP)
Jamie Vardy havde alkohol-problemer i sin første tid i Leicester (Foto: AP)
 

Faktisk var thailænderen slet ikke interesseret i at få Vardy til klubben, og klubbens fans anså ham for idiot, da de så, hvad pengene blev brugt på.

- Jeg var imod at købe Jamie Vardy i første omgang. Jeg spurgte Nigel Pearson og Steve Walsh om ham, kiggede på scouting-reporter, og jeg begyndte at tro på, at han ville være et godt køb, men jeg var nødt til at svare de fans, der spurgte 'hvordan kan en non-league-spiller være 10 millioner kroner værd', siger Srivaddhanaprabha.

- Det viste sig, at jeg var den dummeste klubejer i verden. Jeg spurgte Pearson og Walsh om, hvem de ville købe, hvis de kun havde et budget på 10 millioner kroner, og de svarede Vardy, og så sagde jeg 'køb', siger Srivaddhanaprabha.

Jamie Vardy ligger nummer tre på topscorerlisten i Premier League med 22 ligamål, og undervejs har han slået rekorden for flest kampe i træk med mål, da han scorede 11 kampe i træk.

Han har udover det engelske liga-guld også opnået den personlige succes at få debut for det engelske landshold i denne sæson, hvor han lavede hælscoring mod Tyskland, og han ligner nu et sikkert valg i sommerens EM-trup.

Jamie Vardy i 2011 for Fleetwood Town (Foto: All Over Press)
Jamie Vardy i 2011 for Fleetwood Town (Foto: All Over Press)
 

11 minutter var der spillet af sæsonen, da Vardy scorede sæsonens første mål:

Se Vardys flabede scoring på landsholdet mod Tyskland:

(Foto: AP) Premier League Ærgrelse midt i Leicester-jubel: Vardy får ny straf

Fra non-league til landsholdet på tre år. (Foto: AP) Plus Fra fodlænke til Premier League-topscorer

4 kommentarer
Vis kommentarer