Tottenham-chefs plan: Vil bygge dynasti som Alex Ferguson

Hvad Alex Ferguson udrettede i Manchester United vil Mauricio Pochettino gøre magen til i Tottenham

Alex Ferguson trådte tilbage i 2013 efter 27 års regime i Manchester United. (Foto: AP)
Alex Ferguson trådte tilbage i 2013 efter 27 års regime i Manchester United. (Foto: AP)

Håbet spirer i Tottenham.

Sæsonen, der for alvor lakker mod enden, har været blandt de bedste i mands minde i London-klubben, og det er kun en flok opkomlinge fra Leicester, der betyder, at klubben sandsynligvis ikke vinder sit første mesterskab siden 1961.

Fredag kom så den melding, der blot gør smilet endnu bredere: Den populære manager Mauricio Pochettino forlænger inden for kort tid sin kontrakt, så det løber i fem år i stedet for tre år.

Og enhver frygt for, at han kunne finde på at skifte til sin yndlingsklub, Paris Saint-Germain, for en tid fordufter.

For hans forlængelse, der sandsynligvis finder sted, når de sidste kampe er afviklet i Premier League i maj, betyder sandsynligvis, at profiler som Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen, Jan Verthongen og Hugo Lloris sætter deres underskrifter på forlængelser.

Vil kopiere Uniteds succes
Og så begynder det at blive interessant for klubben, der ellers gennem mange år har måtte sige farvel til den ene stjerne efter den anden, når større klubber viftede med store lønninger og Champions League.

Nu begynder man på White Hart Lane for alvor at tro på, at Spurs kan holde på stjernerne og blive i toppen af ligaen.

For Pochettino er der mere i det end blot en forlængelse.

Han vil kopiere den måske største manager i engelsk fodbolds historie. Alex Ferguson, der 1986-2013 gjorde Manchester United til Englands suverænt største fodboldklub med 13 nationale mesterskaber, fem FA Cup-titler og to Champions League-triumfer som højdepunkterne.

 Spurs knækker United på seks minutter

- Sir Alex Ferguson er en meget særlig person. Han fik muligheden og tiden til at sikre sit eftermæle i Manchester United.

- Men jeg mener, vi er særlige også. Og vi kan bygge det her også - sammen. Jeg har følt kærligheden fra den første dag, jeg var her. Jeg er glad for at være her, og forhåbentlig kan vi opnå store ting sammen, sagde Pochettino.

Ekspert: Vil blive i toppen
Forlængelsen af kontrakten menes at være fem millioner pund om året værd - samt diverse bonusser.

Hvor Leicester fascinerer denne sæson, tvivler mange iagttagere på, at Kasper Schmeichel og co. kan blive i toppen af Premier League. Anderledes ser det ud med Tottenham.

- Jo mere jeg ser dem spille, des oftere tror jeg på, at de får chancen (for at vinde mesterskabet, red.) igen. Jeg havde forventet, at Spurs ville komme igen og udfordre top-fire, men jeg tror, at holdet vil gå længere end det og slås med om mesterskabet i de kommende år, siger den tidligere topspiller og nuværende ekspert-kommentator Jamie Carragher til Sky Sports.

44-årige Mauricio Pochettino kom til Tottenham fra Southampton i 2014.

Han og Spurs skal have minimum syv point i de sidste tre kampe i Premier League, hvis håbet om mesterskabet skal bevares. Det kræver dog, at Leicester maksimalt får to uafgjorte i deres sidste tre kampe.

1 af 2 Mauricio Pochettino i aktion under en af Tottenhams kampe denne sæson. (Foto: AP)
2 af 2 Alex Ferguson trådte tilbage i 2013 efter 27 års regime i Manchester United. (Foto: AP)
14 kommentarer
Vis kommentarer