Tottenham-ekspert spår Eriksen stor fremtid

Christian Eriksen har været en af de helt store profiler i Premier League i de seneste uger, men Tottenham-manden kan sagtens blive endnu bedre og spille for endnu større klubber, for han er stadig kun 24 år gammel

Danskeren leverer på et højt niveau for Tottenham for tiden. Foto: All Over Press
Danskeren leverer på et højt niveau for Tottenham for tiden. Foto: All Over Press

Sæsonen begyndte skidt, men med fem mål og fem assists i de seneste ni ligakampe har Christian Eriksen været en af de bedste spillere i Premier League henover den hektiske juletid, og han har været med til at fastholde Tottenham i toppen af rækken som det aktuelt mest formstærke mandskab.

Det har været ganske imponerende, men faktisk kan den danske midtbanemand blive endnu bedre.

- Han er jo kun 24 år gammel. Folk glemmer, hvor ung han er, for han har jo været en del af fodboldverdenen så længe. Jeg kan huske, at jeg så ham i Parken i landskampen mellem Danmark og England (den 9. februar 2011), hvor man kunne se, hvor stort et talent, han var, og så var han i Ajax i en periode, før han kom til England.

- Han er jo først rent aldersmæssigt på vej ind i toppen af sin karriere nu, hvad angår at have modenheden til at kunne dominere kampe, siger Jason Burt, der som 'chief football correspondent' for Daily Telegraph har fulgt Tottenham i en årrække.

Eriksen brager Tottenham i front ude mod topholdet, Chelsea. Foto: AP
Eriksen brager Tottenham i front ude mod topholdet, Chelsea. Foto: AP
 

Og Eriksens tidligere landstræner, Morten Olsen, er også sikker på, at der er meget mere i vente fra den offensive midtbanemand.

- I hans unge år på landsholdet tog vi alle sammen hatten af for ham, for han har altid arbejdet stenhårdt for holdet. Han stiller aldrig sine egne kvaliteter over andres kvaliteter, og han er en spiller, der ofrer sig for holdet. På den måde har han også en fantastisk indstilling og mentalitet, siger Morten Olsen og fortsætter:

- Selvfølgelig har han haft et vist talent, men jeg vil næsten sige, at hans største talent er den mentalitet, han har. Jeg tror stadig, at han for eksempel fortsat er en af de sidste, der går ind efter træningen. Han er nysgerrig, han er ærgerrig, han vil hele tiden forbedre sig, både for sig selv men så sandelig også for de hold, han spiller fodbold på. Han har den der trang til hele tiden at ville blive bedre, og det skal han også, selv om han allerede er nået utroligt langt.

Eriksen får instrukser af den tidligere landstræner Morten Olsen. Foto: Lars Poulsen
Eriksen får instrukser af den tidligere landstræner Morten Olsen. Foto: Lars Poulsen
 

- Man skal ikke være bekymret for Christian Eriksen. Han får en fantastisk karriere. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger den tidligere landstræner, der også sagtens kan forestille sig, at danskeren kan tage et skridt højere op i fodboldhierarkiet, selv om han allerede er højt placeret i en klub, der er blandt de 15 rigeste i verden og vel også blandt de 15 bedste. For der er stadig klubber over, som for eksempel Barcelona, hvis man skulle drømme stort på Eriksens vegne.

- Giv ham nu lidt tid, men han kan godt spille der. 100 procent. Han er så hurtigt handlende, han har teknikken, han ser spillet, og han vil komme til at spille sammen med endnu bedre spillere til at spille i de små rum. Han vil blive bedre på et endnu bedre fodboldhold, siger Morten Olsen til Tipsbladet.

Men hvordan er det lykkedes for den ganske spinkle Eriksen at finde plads i den fysiske Premier League, hvorfor flyver han stadig en lille smule under radaren trods storspillet i de seneste uger, og hvad kan det blive til for Tottenham i denne sæson?

Tipsbladet er på gaden igen og sætter blandt andet fokus på Christian Eriksen før lørdagens topkamp mellem Manchester City og Tottenham. Køb Ekstra Bladet fredag.

TV: Eriksen scorer dobbelt i Spurs-sejr:

 

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil her.

I Tipsbladet fredag får du også:

- Interview med Thomas Delaney før debuten i Bundesligaen

- Interview med det glemte danske Ajax-talent Markus Bay

- Interview med Gladbach-sportsdirektør Max Eberl

- Africa Cup of Nations-overblik

- Portræt af Sevilla-symbolet Steven N'Zonzi

- Analyse: Derfor køber kineserne ind i januar

- Klubportræt: Huddersfield

- Ugens transferoverblik

- Spiltips

- Resultater

TV: Eriksen er en sublim oplægger - se alle danskerens 20 assists det seneste halvandet år:

Se også: Nu kalder Chelsea: 'Andreas Christensen lavede noget fuldstændig enestående'

Se også: Første sejr i 10 år: Endelig slog Barca deres onde ånd

Intl. fodbold - 19. jan. 2017 - kl. 20:47 Fodboldstjerne overrasker stort: Kan du se, hvem han er?

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

Tottenhams stigende formkurve skyldes ikke mindst Christian Eriksen, mener Jan Mølby. Foto: All Over Press Sport og Spil Mølbys analyse: Eriksen har løftet Tottenham

57 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere