Tottenham fyrer Pochettino

Mauricio Pochettino er ikke længere i Tottenham, bekræfter klubben

Tottenham-ledelsen har valgt at fyre Mauricio Pochettino efter en sæson med vigende resultater som her, hvor Colchester sender London-klubben ud af Carabao Cup. Christian Eriksen brændte sågar sit straffe.

Når Christian Eriksen og resten af Tottenham-spillerne vender hjem til klubben efter landsholdspausen, så bliver det ikke til et gensyn med manager Mauricio Pochettino.

For Tottenham-ledelsen har nemlig valgt at fyre træneren efter en sæson med vigende resultater.

- Vi har meget modstræbende truffet denne beslutning, og det er ikke en beslutning, bestyrelsen har taget let på eller haft travlt med.

- Desværre har de hjemlige resultater i slutningen af sidste sæson og i starten af denne sæson været ekstremt skuffende, siger bestyrelsesformand Daniel Levy i en erklæring på klubbens hjemmeside.

Den 47-årige argentiner kom til klubben i 2014 og har haft afgørende indflydelse på Tottenhams flotte resultater siden.

Klubben er en gang blevet nummer to og to gange blevet nummer tre i Premier League, og i sidste sæson var klubben i finalen i Champions League. Her endte det dog med nederlag til Liverpool efter en tid med skader og svingende resultater.

Denne sæson er startet forfærdeligt for Eriksen og co. For danskeren personligt har starten været præget af rygter om et salg til Real Madrid og efterfølgende en svingdørs-periode med ture ind og ud af holdet. For klubben er resultaterne udeblevet.

Efter 12 spillerunder har Hotspur blot vundet tre kampe og er noteret for 14 point. Det rækker til en skuffende 14.-plads, 11 point fra den fjerdeplads, der er adgangsgivende til Champions League.

Netop i Champions League fik Tottenham i denne sæson en regulær lussing, da Bayern München slog dem 7-2 på Tottenham Hotspur Stadium, og de blev noget ydmygende slået ud af Liga Cup'en efter en 2-0-blamage mod Colchester fra den fjerdebedste række.

Sammen med Pochettino er også hans trænerstab, Jesus Perez, Miguel D'Agostino og Antoni Jimenez, blevet fritstillet.

Tottenham oplyser endvidere lettere vagt, at beslutningen om en ny træner kommer, når den kommer.

Danny Rose og Christian Eriksen med skuffelsen malet i ansigtet efter sidste sæsons finalenederlag i Champions League. Siden den kamp har begge spillere været skygger af sig selv på banen, og Tottenham ser nu heller ikke ud til at kunne tjene penge på dem. Foto: Ritzau Scanpix Premier League Mere kaos i Tottenham: Nægter at lade sig sælge

Det var ikke længe, Diego Maradona fik på posten i Gimnasia. Foto: Alejandro Pagni/AFP/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Maradona færdig i endnu et trænerjob

Åge Hareide har stået i spidsen i to kvalifikationsrunder. Han skaffede Danmark til VM i 2018 og sørgede mandag aften for EM-deltagelse næste sommer. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Åge over alle: De toppede og floppede i EM-kvalen

127 kommentarer
Vis kommentarer