Tottenham lancerer vilde stadion-planer og NFL-aftale

Fodbold-England går stadionudvidelse-amok. Liverpool er i gang med udvidelsen og Tottenham samt Chelsea er også på vej med nyt

Foto: AP
Foto: AP

Der er mange måder at føre rivalopgør på - et af dem er ved at have det største stadion, og det har Arsenal ud af dem og ærkerivalen Tottenham.

Men i 2018 kan det være slut. Legendariske White Hart Lane ser ud til at være fortid i Premier League - i hvert fald som det mindre, men larmende stadion.

Tottenhams direktør Daniel Levy har nemlig onsdag løftet sløret for de nye stadionplaner, som skal gøre Tottenhams stadion større end Emirates Stadium. På det nye stadion skal der være plads til i omegnen af 61.000 mennesker, hvor Emirates' kan husere 60.432.

Christian Benteke meldes på vej mod Liverpool. (Foto: AP) Premier League Bliver han Liverpools nye angriber?

17.000 af de 61.000 skal være placeret på én enkelt tribune, som vil være den største i landet. Samtidig vil tilskuerne komme langt tættere på banen i forhold til øvrige lignende britiske fodboldstadions.

Stadionet skal også indeholde et 180-værelses hotel, et såkaldt 'Sky walkout' på toppen og en ny bygning i nærheden, hvor ekstremsport kan dyrkes. Her skal der forresten opsættes verdens højeste indendørs klatrevæg.

Hvem har egentlig ret til Salah? Det er Fiorentina og den egyptiske stjerne uenige om, og det kan ende med et sagsanlæg (Foto: AP) Italiensk fodbold Ballade i Fiorentina: Vil lægge sag an mod strejkende stjerne

Stadionet forventes at stå færdig i sommeren 2018, men det vil kræve at Tottenham spiller deres kampe andetsteds i 2017/18-sæsonen.

Derfor har de indledt snakke med FA om at låne Wembley Stadium i en sæson. Problemet med dette er, at også Chelsea har gjort dette. Rivalerne er nemlig også igang med at udvide deres stadion, og de er ifølge Sky Sports favoritter til at overtage det for en sæson.

David Levy forventer dog ifølge Sky Sports, at FA finder den rette løsning, der gavner begge hold.

Gareth Bale har været i Tottenham, der nu har fået Toby Alderweireld på kontrakt. (Foto: AP) Premier League Eriksen får belgisk holdkammerat

En anden løsning rygtes at være det væsentlig mindre MK Stadium, som til daglig ligger græs til MK Dons' hjemmekampe. Her er der en kapacitet på 30.000 mennesker.

En anden væsentlig nyskabelse bliver, at det nye stadion skal lægge græs til mindst to NFL-kampe om året i mindst ti år. Der bliver anlagt et særligt, transportabelt græstæppe til amerikanerne. Denne aftale forventes at indbringe Tottenham en større formue, der sammen med de øgede billet-indtægter skal løfte Christian Eriksen og co. det sidste skridt op i den elite, som Spurs kun har snuset til i de seneste mange år.

  Toby Alderweireld er midtpunkt i et juridisk slagsmål mellem Atletico Madrid, Southampton og Tottenham. (Foto: AP) Premier League Transfer-slagsmål: Rivaler sure på Eriksens klub

3 kommentarer
Vis kommentarer