Tottenham-træner: Derfor har Eriksen været under niveau

Måske var det spekulationer om fremtiden, der er skyld i den danske stjernes svære sæsonstart

På papiret har det været en godkendt sæsonstart for Tottenham.

Fem point i tre kampe uden nederlag, hvor der kun er lukket to mål ind, kan Spurs godt være bekendtt.

Men på tribunerne og de sociale medier har mange tilhængere været ude med riven efter profiler som Harry Kane og især Christian Eriksen, der endnu ikke har været i nærheden af den form, der var stærkt medvirkende til, at klubben i den forgangne sæson snuppede tredjepladsen i Premier League og kvalificerede sig direkte til CL-gruppespillet, hvor Monaco gæster White Hart Lane i næste uge.

Se Eriksens gyldne kontrakt: Fordobler lønnen

Men det er der måske en god grund til.

Forleden meddelte klubben nemlig, at Eriksen efter otte måneders tilløb omsider havde sat sin underskrift på en kontraktforlængelse, der løber til 2020 og sikrer ham en ugeløn på ca. 616.000-660.000 kroner om ugen.

Det, der lignede en formalitet, blev ellers kompliceret, da flere storklubber, blandt andre angiveligt Juventus og Paris Saint Germain, meldte deres interesse i danskeren, som i sidste sæson

Ifølge The Times forsøgte Christian Eriksen og hans agent, hollandske Martin Schoots, at udnytte interessen til at sikre et lønhop til 880.000 kroner om igen, inden danskeren i sidste ende valgte at sige ja til Tottenhams tilbud.

Eriksen kontrakt tweet

Men de mange spekulationer om fremtiden kostede kræfter, som er gået ud over indsatsen på banen, lyder det nu fra Spurs' træner Mauricio Pochettino.

- Vi stod altid bag ham og forsøgte at hjælpe ham. Men det påvirker måske underbevidst, når du er i gang med at forhandle om din fremtid, spekulerer argentineren.

- I sidste ende handler det ikke om penge, men om hans fremtid, og det er nogle gange svært. Præstationerne handler ikke om penge. Det handler om at være fokuseret, om at forbedre konditionen og kvaliteten. Og det handler om at forbedre hans relationer til medspillerne på banen, fastslår Pochettino, der ikke er i tvivl om, at Christian Eriksen vil vise sit sande værd nu, hvor kontrakten er underskrevet.

- Der er ingen tvivl om Chrstian Eriksens kvalitet og evner. Stop rygterne og fokuser på fodbolden. Det er sidste gang, vi taler om Eriksens kontrakt. Der er ingen tvivl om, at han vil forbedre sine præstationer i fremtiden, slår træneren fast.

Eriksen kontrakt tweet 2

Med Eriksens kontraktforlængelse er opmærksomheden nu rettet mod at forlænge aftalerne med andre profiler som Jan Vertonghen, Erik Lamela, Eric Dier og ikke mindst Harry Kane, der kan se frem til at blive Tottenhams bedst betalte spiller med en ugeløn i omegnen af en million kroner.

- Jeg er sikker på, at flere spillere vil gå i Eriksens fodspor og vise dedikation til klubben, siger Pochettino.

Eriksen kontrakt tweet 3

Han advarer dog både Christian Eriksens nuværende og kommende holdkammerater mod at vælge Tottenham for pengenes skyld.

- Vores styrker er ikke på den financielle side. Vores styrke er vores faciliteter, vores spillestil og vores tilhængeres passion. Tottenham er en meget stor klub for spillere, der er passionerede og ikke kun vil spille for pengene, men for at nyde fodbold og opnå ting. Og jeg kan fortælle jer, at de spillere vi har, ikke er motiverede af penge, siger han.

Lørdag møder Tottenham Stoke på udebane. Her kan Christian Eriksen sætte punktum for en fremragende uge, der både har budt på kontraktforlængelsen og det første landskampsmål i Parken, da Armenien søndag blev besejret 1-0.

Eriksen ser store perspektiver i Tottenham-fremtid

Eriksen: Ingen tak til Polen

Sprudlende Eriksen: Bedre end under Olsen

Kjær til Eriksen: 'Vi skal lige have en snak'

Her redder Tottenham-keeper Eriksen fra fadæse:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag