Revser Tottenham-træner: Uansvarligt og farligt!

Det var en forkert beslutning, at Tottenhams målmand spillede videre med en slem hovedskade, mener eksperter

Groggy som en bokser. Hugo Lloris spillede - trods hovedskade - videre. Det får Tottenham kritik for (Foto: PA)
Groggy som en bokser. Hugo Lloris spillede - trods hovedskade - videre. Det får Tottenham kritik for (Foto: PA)

Det så voldsomt ud, da Tottenhams målmand Hugo Lloris stødte sammen med Evertons gigantiske angriber Romelu Lukaku i søndagens Premier League-opgør.

I flere minutter blev den groggy målmand behandlet, efter at have fået Lukakus knæ i hovedet i sammenstødet og efterfølgende mistede bevidstheden. Han kom dog på benene og spillede resten af kampen.

Se også: TV: Her får Tottenham-keeper 94 kilo i hovedetSe også: Voldsomt uheld da Eriksen og Tottenham fik uafgjort

Dette kritiseres nu i et hårdt angreb fra engelske eksperter i hoved- og hjerneskader:

- Når en spiller – eller en hvilken som helst anden – får et slag i hovedet, som er så slemt, at de besvimer, så er det vitalt, at de hurtigt får den rigtige lægebehandling, siger Luke Griggs fra foreningen Headway, der arbejder med at hjælpe folk med hjerneskader, til BBC Sport.

Griggs siger, at det ikke er muligt inde på banen at vurdere hvorvidt, Lloris ville være klar nok til at spille videre. Derfor burde lægerne have taget ham ud af kampen for at være på den sikre side. For symptomerne, på om han har taget skade, kan sagtens først dukke op senere.

- Ved at fortsætte med at spille, så kan spilleren skade sin hjerne yderligere. Han skulle være blevet taget ud af kampen med det samme og kørt på hospitalet for at få foretaget grundige tests og blive holdt under observation.

Se også: Eriksen bør styre Tottenhams offensivSe også: Danskerne venter stadig på gennembruddet

Tottenhams træner André Villas-Boas forsvarede efter kampen beslutningen, som, han til BBC Sport sagde, i sidste ende var hans:

- Lloris husker ikke, at han mistede bevidstheden. Det var et hårdt slag, men han så klar og fattet nok ud til at fortsætte. Han viste en stærk karakter og personlighed.

Netop Villas-Boas kommentar, om at Lloris viste karakterstyrke ved at spille videre, har fået foreningen Headway op af stolen.

Talmanden kalder udtalelsen for ’forkert og farlig’.

Tottenhams lægestab har efter angrebet i dag yderligere forsvaret deres beslutning. Således siger klubbens cheflæge, Wayne Diesel:

- Da vi havde fået foretaget de relevante tests og undersøgelser på tilfredsstillende vis, så var vi overbevist om, at han kunne spille videre.

Se også: TV: Se alle lørdagens 27 Premier League-mål

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere