Eriksen bør styre Tottenhams offensiv

Christian Eriksen får opbakning fra respekteret engelsk klummeskribent, som mener, at danskeren bør styre Tottenhams offensiv

Christian Eriksen er manden, der kan få Tottenhams offensiv til at klikke (Foto: AP)
Christian Eriksen er manden, der kan få Tottenhams offensiv til at klikke (Foto: AP)

Ni mål i 10 kampe, heraf tre scoret på straffespark. Nej, Tottenham-offensiven har - trods placeringen som nummer fire i Premier League - på ingen måder sprudlet i denne sæson.

Løsningen på de angrebsmæssige problemer er dansk landsholdsstjerne, sidder oftest på bænken og hedder Christian Eriksen.

Det mener den respekterede journalist med ekspertise i fodboldtaktik, Michael Cox, som skriver for den engelske avis The Guardian og bestyrer bloggen Zonal Marking.

I en klumme på avisens hjemmeside argumenterer Cox for, at Eriksen, der er startet de seneste fire Premier League-kampe på bænken, er nøglen, der kan dirke modstandernes forsvar op:

- Det er de gange, Christian Eriksen og Gylfi Sigurdsson har været på banen samtidig, at vi har oplevet Spurs spille bedst. De har sammen med Roberto Soldado spillet i trekanter i små områder på en intelligent måde - som vi oplevede det mod Norwich og Chelsea.

Se også: Voldsomt uheld da Eriksen og Tottenham fik uafgjort

Siden fynboen kom til den ambitiøse londonklub den 30. august i år er det blevet til seks optrædener i Premier League.

Men i de sidste fire kampe har danskeren altså startet på bænken, hvorfra han har kunnet se sin direkte konkurrent til pladsen på den centrale offensive midtbane, tyske Lewis Holtby, levere en håndfuld godkendte, men på ingen måder prangende indsatser.

Tottenham har foruden Holtby og Eriksen en række offensive alternativer til de tre pladser lige bag angriberen, der i idealopstillingen er spanske Roberto Soldado.

Et af problemerne er, at holdets portugisiske træner, André Villas-Boas, endnu ikke har fundet ud af, hvem der er de klare førstevalg på de vigtige positioner. Èn af dem bør dog være den danske landsholdsspiller:

Se også: Danskerne venter stadig på gennembruddet

- Villas-Boas forsøger stadig at finde sin ideelle angrebskonstellation – men synes langt fra at have fundet den. Eriksen må her være en nøglespiller, slår Michael Cox fast.

Tottenham er et af de mest offensivt indstillede hold med de fleste afslutninger af alle hold i ligaen og næstmest boldbesiddelse.

Problemet er, ifølge Cox, den manglende effektivitet, som Eriksen kan være med til at rette op på med sit blik for at spille sin medspillere til endnu større chancer.

Se også: Spurs 'glemmer' Eriksen i startopstillingen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere