Eriksen efter magtdemonstration: Jeg er virkelig et godt sted

Smilet havde Christian Eriksen svært ved at tørre af efter sin optræden mod Swansea i FA Cup'en

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Han var i særklasse lørdag eftermiddag, da Swansea blev sendt ud af FA Cup’en med 3-0, og efterfølgende havde Christian Eriksen da også mere end svært ved at bevare en distanceret mine til det hele.

Han var bare glad.

Og det er forståeligt, for selvom Tottenham ikke kan nå at vinde hverken Premier League eller Champions League i år, så er holdets danske omdrejningspunkt i hopla.

- Jeg er et virkelig godt sted, men jeg er ikke sikker på, det er det bedste, jeg har været, sagde han til engelske BT Sport efter kampen.

- Forhåbentlig er der mere i vente, men jeg er meget glad for at være, hvor jeg er, og hvor holdet er – og vi er på vej i den rette retning, sagde han.

En masse selvtillid
Det kan meget vel være finalen i FA Cup’en.

- Vi har en masse selvtillid, og nu må vi afvente lodtrækningen, men det bliver jo ikke uvant for os at spille på Wembley. Uanset hvem vi trækker, skal vi yde en god indsats, så vi kan komme i finalen, sagde han efter kampen til Tottenhams hjemmeside.

Selvom Spurs tabte samlet til Juventus i Champions League, hersker der en udelt selvtillid i truppen. Forståeligt. For sæsonen har været god. Aktuelt ligger man treer i Premier League og med god mulighed for at vinde FA Cup’en.

- Vi går ind til hver kamp med en følelse af, at vi kan vinde. Vi er nødt til at vinde. Det er det samme hver eneste kamp. Det er uanset, om der er tre point på spil eller en plads i en semifinale, sagde Eriksen.

Han scorede til 1-0 efter 11 minutter og 3-0 efter 62 minutter. Begge scoringer fra kanten af feltet. Ind imellem var det argentinske Erik Lamela, der gjorde det til 2-0 efter 45 minutter.

Mangler Chelsea og City
Tottenham kan nu afvente de sidste tre kampe i kvartfinalerne. Efter redaktionens deadline har Manchester United mødt Brighton & Hove, mens søndagen byder på Wigan-Southamton og Leicester-Chelsea.

I slutprogrammet i Premier League har Tottenham Chelsea ude og City hjemme. Derudover venter overskuelige kampe mod Stoke, Brighton & Hove, Watford, West Bromwich og Leicester.

Chelsea på femtepladsen er fem point efter.

I forhold til kvalifikation til næste sæsons Champions League ser det med andre ord godt ud for Eriksen og co.

Selvtilliden er til at forstå.

En halv time om Brøndby: Snupper de guldet - og hvordan står de rustet til fremtiden

Overblik: Her er 14 store spillere til din klub

Ekstra Bladet vurderer: Her er Superligaens vigtigste spillere

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU