Medier i ekstase over Eriksen: Han er den egentlige helt

Tottenham stoppede onsdag Chelseas stime i Premier League, og danske Christian Eriksen hyldes i medierne for sin hovedrolle

Christian Eriksen (t.h) hyldes i de britiske medier for sin fornemme præstation mod Chelsea. Foto: AP Photo/Alastair Grant
Christian Eriksen (t.h) hyldes i de britiske medier for sin fornemme præstation mod Chelsea. Foto: AP Photo/Alastair Grant

Den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen spillede onsdag aften en hovedrolle i Tottenhams 2-0 sejr i London-derbyet mod Premier Leagues tophold, Chelsea.

To snorlige oplæg til Dele Alli blev det til for det danske Tottenham-es, og de to offensive midtbaneprofiler hos Spurs bliver da også i de britiske medier fremhævet dagen derpå for deres fornemme præstationer i topkampen onsdag aften.

SE ERIKSENS KONGE-OPLÆG I KLIPPET ØVERST

Både Eriksen og Alli scorer den næsthøjeste karakter, 9, hos avisen The Telegraph. Og danskeren hyldes for sin opblomstring for Tottenham i den vigtige jule- og nytårsstrid:

- Den danske playmaker har været langt mere indflydelsesrig de seneste uger efter en ligegyldig indledning på sæsonen. Det var hans afleveringer, der kreerede begge Allis mål, står det i bedømmelsen af Eriksen.

Hos The Daily Mail er det også målscoreren og assistmageren, der løber med de højeste karakterer i London-derbyet. Dele Alli scorer 8.5, mens Christian Eriksen må lade sig nøje med 8, som stadig er næsthøjest i kampen.

- To brillante afleveringer, som satte de to mål op. Han var en konstant angrebstrussel, skriver The Daily Mail om den danske landsholdsspiller.

Den egentlige helt
Fodboldmagasinet Goal udnævner til gengæld Christian Eriksen til kampens bedste spiller, selv om han vil stå i skyggen af Dele Allis to mål:

- Alli kommer til at løbe med overskrifterne, men Eriksen var den egentlige helt for Spurs. Kvaliteten i hans afleveringer blev ikke overgået af nogen anden på banen, hvor han serverede begge mål til Alli på et sølvfad, skriver Goal og giver karakteren 4,5 ud af 5. Alli scorer 4 hos Goal.

The Independent giver den dobbelte målscorer, Dele Alli, karakteren 9, mens Christian Eriksen får 8 og en velfortjent hyldest for sine assists:

- Han er en kreativ gnist med en udsøgt højre fod. Han serverede begge mål på et sølvfad for Alli, skriver avisen om Eriksen.

Se et større udpluk af Eriksens karakterer nederst i artiklen.

Danskerens afgørende fødder mod Chelsea var langt fra en enkeltstående begivenhed i Premier League.

Statistik-firmaet Opta har således opgjort, at Eriksen er den spiller, der har assisteret og skabt næstflest chancer i Premier League siden sin ankomst i 2013. Kun Mesut Özil fra Arsenal er bedre end ham.

Eriksen efter sejr: Her er vi stærkere end i sidste sæson - se hele interviewet her:

Se også: Banens bedste i topkamp: Her er Eriksens perfekte oplæg

Se også: Storspillende Eriksen fik hovedrolle i topbrag

Se også: Tottenham-boss lettet over vigtig sejr

Se også: Christian Eriksen vil knække Chelseas selvtillid

61 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere