Tottenham i Top 3 efter gyserafslutning

Christian Eriksen måtte starte på bænken, da Tottenham i sidste øjeblik hentede en vigtig udesejr i Watford

Erik Lamela jubler efter sin indledende scoring (Foto: AP)
Erik Lamela jubler efter sin indledende scoring (Foto: AP)

Trods en halv time i overtal så det længe ud til, at Tottenham ville forpasse muligheden for en topplacering, da London-klubben gæstede oprykkerne fra Watford. Men i sidste øjeblik fik gæsterne reddet sejren hjem og indtager - i hvert fald indtil videre - tredjepladsen i Premier League.

Sydkoreanske Heung Min Son blev matchvinder i det 89. minut med en smuk scoring til 2-1.

Tottenham startede klart bedst og kom foran efter 17 minutter. Efter et boldtab på banens midte fik Harry Kane fat i bolden, men kun for en ultrakort bemærkning, for Erik Lamela var så fræk at stjæle den fra topscoreren, hvorefter han satte fart ned over Watfords banehalvdel og køligt udplacerede den tidligere Spurs-keeper Heurelho Gomes.

TV: Se Lamelas iskolde finish her

Herfra fik hjemmestærke Watford bedre fat i spillet, og fire minutter før pausen kom belønningen. Ikke overraskende var det Odion Ighalo, der udlignede med sit 14. sæsonmål, da nigerianeren afviste Eric Dier i boksen og udplacerede Hugo Lloris.

TV: Brølstærk Ighalo tromler sig igennem

Det var såmænd angriberens 30. mål i kalenderåret, og han ånder nu Leicesters James Vardy (15 mål) i nakken.

Kort før pausen blev Christian Eriksen sendt på banen i stedet for en skadet Mousa Dembele.

Danskeren var for en gangs skyld placeret på bænken til fordel for Tom Carroll, der forleden sæsondebuterede og afløste ham mod Norwich, hvor han også scorede.

- Det er nødvendigt med forskellige kræfter, når vi spiller to kampen indenfor 48 timer. Vi har en stærk trup og er inde i en travl periode, forklarede Mauricio Pochettino, der havde foretaget tre ændringer, kort før kick off.

Foto: AP Tottenham Christian Eriksen sendt på bænken

Efter pausen blev det hektisk med mange hårde nærkampe og knap så flydende spil. Et scenarie, der passede hjemmeholdet bedst. Lige indtil hollandsk Nathan Ake efter en times spil gik for vidt med en tackling, som han stemplede ind i hoftehøjde mod Lamela.

Med en mand i overtal i en halv time burde de avancement-sultne gæster køre sejren hjem, men sæsonens overraskelse i de gule trøjer kæmpede som besatte foran eget publikum.

Og faktisk var Watford kort før tid centimeter fra sejren, da Hugo Lloris med besvær fik afværget et hjørnespark på stregen, men så gik det som så ofte i fodbold. Tottenham slog kontra og Kieran Trippiers indlæg fra højre blev fikst rettet ind i kassen med det bageste af foden af sydkoreanske Heung Min Son.

Foto: AP Premier League Tottenham får grønt lys til Londons største klubstadion

2 kommentarer
Vis kommentarer