Tragedie fik Van Gaal til at stoppe: Nu trækker han i land

Den tidligere Manchester United-træner Louis van Gaals udmelding om at stoppe karrieren er alligevel ikke en definitiv beslutning. Det fortæller den erfarne træner nu til den spanske radiostation Cadena Ser

Den tidligere Manchester United-træner Louis van Gaal trækker nu i land efter sin nylige udmelding om karrierestop. Foto: All Over Press
Den tidligere Manchester United-træner Louis van Gaal trækker nu i land efter sin nylige udmelding om karrierestop. Foto: All Over Press

Den 65-årige toptræner Louis van Gaal meddelte mandag til den hollandske avis De Telegraaf, at han havde valgt at stoppe karrieren på grund af familiære årsager.

Det pludselige dødsfald af Louis Van Gaals svigersøn havde efterladt familien i sorg, og var en af hovedårsagerne til den hollandske træners store beslutning om at indstille trænerkarrieren.

Den tidligere Manchester United-træner har da også været arbejdsløs, siden han forlod den engelske topklub tilbage i maj sidste år.

Men blot to dage efter sin seneste udmelding til De Telegraaf trækker den erfarne hollænder nu alligevel i land.

Hollænderen vil nemlig gerne fortsætte som træner i international fodbold, hvis det rette tilbud dukker op.

Holland Tragedie bag beslutning: Kontroversiel træner-legende stopper

Louis van Gaal fortalte nemlig til den spanske radiostation Cadena Ser, at selvom et karrierestop selvfølgelig er en mulighed, så skal det nødvendigvis ikke opfattes som en definitiv beslutning.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
 

Samtidig indrømmede Louis van Gaal, at han i december havde takket nej til et job som cheftræner for den kriseramte La Liga-klub Valencia.

- Alt afhænger af hvilke tilbud jeg får, siger Louis van Gaal til Cadena Ser.

- Jeg har trænet mange klubber, og i mine øjne er det svært at hæve niveauet i forhold til mine tidligere udfordringer.

- Men det er ikke korrekt, at jeg ligefrem har indstillet karrieren. Jeg beslutter mig, når mit sabbatår er omme næste juni eller juli, siger han.

Louis van Gaal har i alt vundet syv nationale titler med Ajax Amsterdam, FC Barcelona, Bayern Münich AZ Alkmaar.

Derudover vandt han blandt andet Champions League i ’95 med Ajax Amsterdam.

Hans seneste triumf var med Manchester United som vinder af den engelske FA Cup på Wembley Stadium i den forgangne sæson.

Men Louis van Gaal blev dog alligevel fyret som United-træner efter en skuffende sæson, hvor klubben endte på femtepladsen i Premier League.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
 

Læs flere nyheder om Manchester United her:

Premier League Dolberg-agent skyder Manchester United-rygter ned  

Temperamenterne kommer i kog, når Liverpool og Manchester United mødes. Foto: AP/Jon Super Sport United vs. Liverpool: Mere kompliceret end had

Premier League På krigsstien igen: Spydig Mourinho stikker til forgængeren

Manchesteru Købt for kæmpe beløb - nu forlader han United