Trods milliard-indsprøjtning: Leicester fortsætter discountindkøb

- Vi kan vælge spillere fra en lidt højere hylde, men jeg forventer ikke, vi kommer til at købe meget dyrere spillere, siger Ole ’Spion’ Nielsen, der i fire år har været scout for Leicester

Sådan kom det sensationelle mesterskab i hus

Andrej Kramaric er Leicesters dyreste spiller i historien. I omegnen af 100 millioner kroner kostede kroaten, da han for halvandet år siden blev hentet i Rijeka.

En bomber med mål i støvlerne, men bemærkelsesværdigt er det midt i Leicesters succeshistorie, at kroaten kun har spillet 24 minutter i mesterskabssæsonen.

Han blev skiftet ind i 2-5 nederlaget mod Arsenal i efteråret og i 0-1 nederlaget til Liverpool ved juletid i to af de tre kampe, som Leicester har tabt i sæsonen.

Siden er han endt på lejemål i foråret i Hoffenheim, hvor han har haft stor succes.

Historien om en dyr profil, der ikke slår til i første forsøg, har ikke været hverdagskost i Leicester, der har haft en heldig transferhånd det seneste år.

Se hele jublen hjemme hos Jamie Vardy

Straks forelsket i Amartey
Ole ’Spion’ Nielsen er scout på fjerde år i Leicester. Han har Skandinavien, dele af Tyskland og i perioder Holland som sit arbejdsområde.

Han rejser rundt i jagten på at finde de nye stjerneskud, han kan placere i Leicester. Og opgaven er vanskelig, fordi midlerne ikke er store. Han skal helst finde stjerneskuddene, før de har fået det helt store gennembrud.

I januar sendte han to spillere til klubben – Daniel Amartey fra FCK og Daniel Iversen fra Esbjerg. Amartey er allerede blevet en del af reserverne hos mestrene, mens sidstnævnte allerede har fået seks-syv kampe på klubbens reservehold.

- Jeg behøvede kun at se Amartey meget få gange for at blive bekræftet i, at han har kvaliteter til at begå sig i Leicester. Han passer godt ind i klubben, siger Ole ’Spion’ Nielsen.

De mange eftertragtede Leicester-stjerner vil ikke væk fra klubben, erklærer Leicesters thailandske ejer med det mundrette navn Aiyawatt Srivaddhanaprabha. (Foto: All Over Press) Premier League Leicesters ejere: Alle spillerne vil blive i klubben

Ingen store stjerner
- Mange klubber nedprioriterer Skandinavien, fordi de ikke mener, kvaliteten er høj nok. Det er heller ikke topprioritet hos Leicester, men klubben vil godt have et øje på, hvad der sker på det marked, forklarer Ole ’Spion’ Nielsen, der også arbejder som scout for OB. De to job er problemfrie at kombinere, fordi det ikke er de samme spillere, han leder efter til de to klubber.

Leicester kan nu se frem til en økonomisk indsprøjtning på op imod halvanden mia. kr. med mesterskabet, men Ole ’Spion’ Nielsen forventer ikke, at klubben sadler om og går ud og køber markant dyrere spillere.

- Jeg forventer og tror, vi fortsætter med at vælge spillere fra en lavere hylde. Klubben vil gerne hente billige spillere.

- Leicester kommer ikke til at hente store stjerner. Vi er på ingen måder førstevælger, men langt nede i hierarkiet, når spillere skal vælge, hvor de skal spille. Men et mesterskab betyder selvfølgelig, at klubben får mulighed for at hente spillere fra en lidt højere hylde, påpeger Ole ’Spion’ Nielsen.

Han har endnu ikke hørt fra klubben, om turen går til King Power Stadium lørdag for at fejre mesterskabet i forbindelse med hjemmekampen mod Everton.

- Jeg har planer om at se en kamp i udlandet lørdag og OB mod FCK på søndag. Men planerne kan jo hurtigt laves om. Det ved vi alt om i den her verden, siger Ole ’Spion’ Nielsen.

Grafik: Claudio Ranieri har ikke roteret meget på holdet, der heller ikke har været plaget af skader. Det har betydet, at de samme 11 har spillet næsten hele sæsonen. Se herunder, hvor mange kampe og minutter Ranieris foretrukne har spillet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

her er alle reaktionerne på Leicesters mesterskab

6 kommentarer
Vis kommentarer