Trods Mourinho: United er lillebror i Manchester

Josep Guardiolas Manchester City vandt 2-1 i underholdende Manchester-derby på Old Trafford over José Mourinhos Manchester United

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

De tre seneste sæsoner er Manchester United sluttet efter lillebror fra Manchester City i Premier League-tabellen, men med tilgangen af stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan og Paul Pogba samt ikke mindst manager José Mourinho er der håb om igen at overgå de lyseblå.

Ud fra lørdagens 1-2-nederlag i Manchester-derbyet på Old Trafford, så må United nok indse, at de stadig blot er næstbedst i Manchester.

Manchester City indledte som lyn og torden og var konstant i boldbesiddelse på Uniteds halvdel. Det lækre tiki-taka-spil fra Guardiolas tropper blev efter et kvarter afbrudt af et enkelt los frem ad banen fra Aleksandar Kolarov. Her stod Uniteds nyindkøb Eric Bailly på flade fødder og tabte hovedstødsduellen til Kelechi Iheanacho. Daley Blind stod og tøvede, og så var Kevin de Bruyne pludselig alene igennem og udplacerede sikkert David de Gea i United-målet.

de bruyne.jpg 

Tyve minutter senere blev det også 2-0 til gæsterne fra City, da belgiske Kevin de Bruyne igen var på spil. Med en listig afslutning fra højre side af feltet skruede han bolden så meget, at den tog stolpen og hoppede ud til en helt fri Iheanacho, der næsten blot skulle sætte foden på for at udplacere de Gea.

City var i særklasse, og det mindede en del om kampene mellem Guardiola og Mourinho i tiden, hvor de stod i spidsen for Barcelona og Real Madrid. Guardiolas City kombinerede med bolden, mens Mourinhos United satsede alt på hurtige kontraangreb.

Problemet for United var imidlertid, at dyrtindkøbte Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic var alt for alene, når det gik fremad. Som når de to bedste i skolegården forsøger at være kække og møder et hold bestående af resten, så viste det sig for svær en opgave.

57007509.jpg 

Tre minutter før pausen fik United ud af det blå tændt håbet. Guardiolas nye City-målmand, Claudio Bravo, havde stort set ikke rørt bolden i sin debut, men da han endelig skulle ud i feltet og gribe bolden, så tabte han den lige ned for fødderne af Zlatan Ibrahimovic, der med et slangehug halvflugtede bolden i nettet til 1-2.

Det gav United blod på tanden, og Zlatan var i to omgange tæt på udligning inden pausen, men afsluttede ikke helt godt.

For Claudio Bravo var debuten ved at gå helt galt, da han ti minutter inde i anden halvleg blev lidt for kæk med driblingerne i feltet og måtte smide sig med knopperne forrest for ikke at miste bolden til Wayne Rooney. Bravo undgik at få kort og en straffekendelse imod sig, men han kan ikke se tilbage på en lige så god start, som han fik i sin Barcelona-tid, hvor han åbnede med rekordlange 754 minutter uden at indkassere mål.

Bedøm selv: Blev Rooney flæsket af Bravo og snydt for straffespark?

Indskiftningen af Marcus Rashford i pausen gav United en ny dimension i spillet. Allerede efter 45 sekunder på banen havde han præsteret mere, end en ellers klarmeldt Henrikh Mkhitaryan viste før pausen. Midt i halvlegen fik Rashford også udlignet, men bolden blev rettet af af Zlatan Ibrahimovic' skinneben, og så blev målet annulleret korrekt for offside.

De to hold knækkede over på midten, og der var chancer i begge ende, men indersiden af stolpen holdt Kevin de Bruyne fra en 3-1-scoring, mens David de Gea med et par gode redninger viste, at han er manden, der på sigt kan hjælpe United til en dag at rykke forbi City igen.

Med sejren har Mourinho fortsat kun tre sejre i nu 17 kampe mod Guardiola, og City topper Premier League med 12 point for fire kampe, mens United led sæsonens første pointtab og forbliver i rollen som lillebror i Manchester.

57007574.jpg

PL-manager ville købe Bendtner: Han minder mig om Zlatan

Her er nøglen til sejr i Manchester-derbyet

Zlatan: Har været tæt på at skifte til Premier League to gange før

Stjernekrig: Vennen slår hånden af 'forræderen' Pogba

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+