Trods stor succes: Schmeichel sviner Guardiola

- Han tog et underholdende hold og gjorde det kedeligt, siger Peter Schmeichel om Josep Guardiolas indflydelse på Bayern München

Selv om Josep Guardiola har resultaterne med sig, så er Peter Schmeichel ikke begejstret for spanierens spillestil. Foto: AP/Nick Potts
Selv om Josep Guardiola har resultaterne med sig, så er Peter Schmeichel ikke begejstret for spanierens spillestil. Foto: AP/Nick Potts

I manges øjne er Josep Guardiola en af de mest nyskabende og intelligente trænere på markedet.

Inden han i denne sæson kom til Manchester City tilbrtagte han fire sæsoner i Barcelona og derefter tre sæsoner i Bayern München. De syv sæsoner kastede seks mesterskaber og to Champions League-triumfer af sig. I alt 21 titler på syv sæsoner.

Imponerende tal, men alligevel kaster Peter Schmeichel lidt malurt i bægret.

For den legendariske danske målmand er ikke udpræget tilhænger af den tiki-taka-stil, 'Pep' Guardiola grundlagde, og specielt de tre sæsoner i Bayern er han ikke glad for.

- Han var okay i Bayern München. Jeg bliver nødt til at sige, at han var okay.

- Men for mig personligt ændrede han et rigtig godt og underholdende hold til at blive mere kedeligt at se på, siger Peter Schmeichel til Omnisport.

Det er den meget boldbesiddende stil, den tidligere danske målmand kritiserer - han vil hellere have action. Som dengang han selv var spiller i Manchester United under Alex Ferguson.

- Hvor Alex Fergusons første prioritet var, at 'vi skal være i stand til at score mål' - for de fleste trænere er det en prioritet - så er det boldbesiddelse for Pep: 'Jeg vil have så meget boldbesiddelse som muligt'.

- Så filosofien er, 'at have så meget boldbesiddelse, at vi på et eller andet tidspunkt scorer et mål - at målene kommer fra boldbesiddelse'.

Schmeichel må dog indrømme, at han må bøje sig for resultaterne i Barcelona. Men det skyldes i høj grad også, at Barcelona havde spillerne til at føre taktikken ud i livet.

- Det, han gjorde med Barcelona, var fantastisk.

- Han var heldig at have spillerne i Barcelona, men det var smart, det han gjorde.

- Premier League er en meget anderledes størrelse i forhold til alle andre ligaer i verden. Den bare fortsætter og fortsætter. Selv i _marts er der stadig 12 kampe tilbage, og man tænker bare, 'hvornår stopper det?' siger Peter Schmeichel.

I weekenden kan Pep Guardiola så lange lidt tilbage, når han med Manchester City står over for ærkerivalerne fra Peter Schmeichels gamle klub, Manchester United.

Der er et eller andet med målmænd og Guardiola. Schmeichel er ikke fan af spanieren, spanieren er ikke fan af nu udlånte Joe Hart, og så er der tiden i Bayern, hvor Guardiola dbogstavelig talt fik slag af sin målmand - se bare her...

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.