Truet med sagsanlæg efter flystyrt - nu vil Cardiff betale transfersum

Den walisiske fodboldklub agter at betale transfersum for afdød argentiner, hvis juraen kræver det

Cardiff City F.C. vil betale 15 millioner pund, svarende til cirka 127 millioner kroner, i transfersum til Nantes for argentinske Emiliano Sala, der døde i et flystyrt i januar.

Hvis altså klubben er 'kontraktligt forpligtet'.

Det fortæller Cardiffs bestyrelsesformand, Mehmet Dalman, til BBC tirsdag aften. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den walisiske fodboldklub har hidtil tøvet med at betale for den afdøde fodboldspiller, der var på vej fra franske Nantes til Cardiff, da hans fly styrtede ned i Den Engelske Kanal 21. januar.

Den 28-årige argentiners lig blev bjærget og identificeret 7. februar. Flyets pilot, 59-årige David Ibbotson, er stadig savnet.

Men på trods af sorg blandt begge klubbers fans har der udspillet sig et juridisk tovtrækkeri mellem Salas gamle og ny klub.

Ifølge britiske medier har Nantes i længere tid krævet Salas købssum fra Cardiff. Men Cardiff vil først have et fuldt overblik over flystyrtet og få placeret et ansvar, før der sendes penge til Frankrig.

'En hæderlig klub'
Cardiff-bestyrelsesformand Mehmet Dalman bekræfter, at Nantes har truet med et sagsanlæg.

- Hvis vi er kontraktligt forpligtet til at betale, så gør vi det selvfølgelig. Vi er en hæderlig klub, siger han til BBC.

- Men hvis vi ikke er, og der er nogle usikkerheder, så vil du jo forvente, at jeg som formand og vogter af denne klubs interesser kigger nærmere på omstændighederne og står fast.

Ifølge Dalman afventer man stadig efterforskningens afslutning. Efterfølgende vil man indlede en dialog med Nantes.

Cardiff havde to dage før Salas forsvinden købt argentineren, der med 12 mål var den tredjemest scorende spiller i den bedste franske række.

Hans transfersum på 127 millioner kroner er den største i Cardiffs historie.

Aaron Ramsey skifter Arsenal ud med Juventus. Han skifter på en fri transfer til sommer. Foto: Mark Kerton/AP/Ritzau Scanpix Italiensk fodbold Juventus snupper Arsenal-profil til sommer

FCK-manager Ståle Solbakken går ikke ind i en længere krig på ord med FCM-formand Rasmus Ankersen, men får alligevel givet igen. Foto: Jens Dresling FC København Iskolde Solbakken svarer FCM igen: - Er det 1. april?

Nye uhyggelige detaljer er kommet frem om Emiliano Salas død. Foto: AP Intl. fodbold Uhyggelige detaljer om Salas død afsløret

1 kommentar
Vis kommentarer