TV: Gerrard fik rørende revanche mod Chelsea

Godt et år efter sit fatale fald mod Chelsea, sikrede Steven Gerrard Liverpool det ene point i topkampen mod selvsamme modstander

Følg Fodbold
Følg Premier League

Steven Gerrard er godt i færd med en afskedsturné af de smukkere. Til sommer er Liverpol-legenden fortid i Premier League, men den 34-årige englænder formår at sige farvel med manér.

I sidste weekend blev han matchvinder imod Queens Park Rangers foran et ellevildt hjemmepublikum på Anfield, og søndag var han så nok engang på pletten, da Liverpool sikrede sig et enkelt point  ude mod Chelsea .

På et fornemt timet hovedstød kort før pausen sørgede gæsternes anfører for, at der kom balance i regnskabet, mens træfferen til slutresultatet 1-1 på det personlige plan tilmed betød, at Gerrard endte med at få det sidste ord mod Chelsea. 

For lidt mere end et år siden nød London-holdet således godt af, at Liverpool-kaptajnen gled med bolden ved fødderne og på den led forærede Chelsea en sejr, der i sidste ende betød, at guldet blev tabt på gulvet i Beatles-byen.

Så Gerrard tog sin personlige hævn denne søndag og fik til sidst også den hyldest, han efter mange års tro tjeneste i den røde trøje og bedste engelske række har fortjent.

Med 12 minutter igen blev han tilmed klappet fra banen af både hjemmeholdets og gæsternes fans, som havde været vidne til en intens forestilling i London, hvor Chelsea skulle fejre det nyligt vundne mesterskab.

Det var tydeligt, at ønsket var, at det skule ske med tre point, og inden der var spillet to minutter, var Cesc Fabregas allerede noteret for en advarsel grundet en grim tackling. Nej, Chelsea havde ikke tænkt sig at slappe af, selv om guldet var i hus.

Værterne kom da også foran, og også for deres vedkommende var det en gammel, rutineret kending, der viste vejen. Et hjørnespark blev smækket ind i feltet, hvor John Terry uimodståeligt lod sig hæve fra jorden og headede sit hold i front.

Chelsea-stjerne i rørende hyldest til rival

På den led stjal de to anførere hovedrollerne i London, men i sidste ende kunne hverken Terry eller Gerrard bruge træfferne til det helt store, når det gjaldt tabellen.

For mens Chelsea ikke har mere på spil i sæsonen, synes Liverpool med søndagens resultat nu at være så godt som endegyldigt ude af spillet i kampen om fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League.

Med to runder tilbage har Steven Gerrard og Co. et hul på seks point op til Manchester United, som tilmed er i besiddelse af en langt bedre målscore.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind