TV: Jubilæums-franskmand giver Arsenal sejr

Franske Olivier Giroud scorede sit mål nummer 50 for Arsenal, da London-holdet på udebane hentede en sejr over Crystal Palace og røg op på Champions League-pladserne

Der var masser at juble over for både Arsenal og franske Olivier Giroud. Franskmanden havde jubilæum på målkontoen og Arsenal avancerede i tabellen.  (Foto: AP/Tim Ireland)
Der var masser at juble over for både Arsenal og franske Olivier Giroud. Franskmanden havde jubilæum på målkontoen og Arsenal avancerede i tabellen. (Foto: AP/Tim Ireland)

Der var flere ting at fejre for Arsenal, da de lørdag eftermiddag på udebane i Premier League vandt over Crystal Palace, der lige som Arsenal holder til i London.

Dels var der Olivier Giroud. Den 28-årige franskmand scorede nemlig sit mål nummer 50 for Arsenal i 118 kampe, da han i sidste minutter af 1. halvleg fulgte op på et Danny Welbeck-forsøg og selv satte tåspidsen på bolden til 0-2.

Rødt kort og kæmpe skuffelse for Chelsea

Og så var der også selve sejren, som er værd at tale om, hvis man da er Arsenal-fan. For 'The Gunners' lå inden opgøret på sjettepladsen - uden for pladserne, som sikrer europæisk fodbold fra næste sæson.

Men efter sejren er Arsenal rykket op på tredjepladsen, der giver direkte adgang til Champions League, hvis altså Arsene Wengers tropper holder den placering eller en højere oppe i tabellen de næste 12 Premier League-runder.

Det slår klik for Barton igen - slår modspiller i kuglerne

Arsenals nye placering skyldes, at Manchester United tidligere lørdag tabte med 2-1 ude til Swansea.

Den nyvundne tredjeplads og direkte billet til Champions League kan dog hurtigt forsvinde for kanonmundingen af Arsenal. For søndag eftermiddag spiller Southampton. Og vinder de over Liverpool tager de sammtidig tredjepladsen fra Arsenal, som så i stedet må kigge på en midlertidig kvalifikationbillet til Champions League fra fjerdepladsen. 

Fantasiløse United straffet i Wales

Arsenals første mål i opgøret mod Crystal Palace blev i øvrigt sat ind af spanske Santi Cazorla, som scorede på straffespark efter bare otte minutters spil. Glenn Murray reducerede for Palace i de sidste sekunder af kampen.

Lørdag spillede Chelsea noget overraskende uafgjort 1-1 hjemme mod Burnley, mens Manchester City på hjemmebane maltrakterede Newcastle med 5-0. Her scorede spanske David Silva to gange og lagde op til en enkelt scoring.  

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær