TV: Klasseforskel da Liverpool bankede Swansea

Et veloplagt Liverpool-mandskab badede sig til 4-1-sejr over tamme Swansea

Liverpool-spillerne kunne fejre sejren over Swansea. (Foto: AP/Jon Super)
Liverpool-spillerne kunne fejre sejren over Swansea. (Foto: AP/Jon Super)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Tre point giver Brendan Rodgers lidt kunstigt åndedræt som Liverpool-manager.

For fyringssæsonen i Premier League blev indledt lørdag med Crystal Palaces fyreseddel til manager Neil Warnock, og Rodgers kunne med et resultat-mæssigt flop mod Swansea for alvor melde sig i ræset om at blive den næste arbejdsløse manager.

Men waliseren havde formået at sætte sine spillere rigtig godt op mod sit tidligere mandskab, der i store dele af kampen reelt reducerede sig selv til statister.

For Swansea-spillerne kunne slet ikke følge op på 1-0-sejren over Aston Villa i lørdags, selv om de i kampens start gjorde forsøget.

Alligevel var det Liverpool, der kom bedst fra start. Philippe Coutinho gjorde stort set, hvad der passede ham, og da også Adam Lallana og Alberto Moreno stemplede ind, så tog det fart.

Newcastle-topscorer risikerer karantæne for albuestød

Efter en god halv times spil startede Moreno et angreb, da han fandt Adam Lallana inde på midten. Lallana distribuerede hurtigt bolden ud på højre flanke, hvor Jordan Henderson med en fornem pasning fandt en fremadstormende Moreno tæt under mål.

Og så kunne spanieren score sit første Premier League-mål hjemme på Anfield.

Se scoringen herunder:

Det gav lidt liv i kampen, og det kunne såmænd være blevet 2-0 kort før pausen, men Swansea-målmand Lukasz Fabianski havde en heldig hånd med at parere Coutinhos langskudsforsøg.

Heldige hænder var der dog ikke mange af fra keeperen efter pausen, hvor han traf en forfærdelig beslutning efter at have fået en tilbagelægning.

Polakken valgte nemlig at sparke bolden på tværs at sit målfelt og lige ind på Adam Lallana, der på den vis kunne score sit formentlig mest særprægede mål nogensinde og bringe The Reds på 2-0.

Se Fabianskis brøler her:

Så lignede det en umulig opgave for Swansea – men fodbold er ikke altid så nemt at forudsige.

For de hvidblusede walisere havde dårligt givet bolden op, før reduceringsmålet var en kendsgerning.

En nedfaldsbold landede lige for fødderne af Gylfi Sigurdsson, der bankede Swansea på 2-1 blot minuttet efter Lallanas hovsa-scoring.

Swansea slår hurtigt igen

Tju hej, og nu kunne det gå i begge retninger.

Men det var blot en illusion.

For Swansea havde ikke mere i posen, og der var intet modtræk, da Coutinho med hælen fandt Adam Lallana, der tog et par gode træk og i anden omgang scorede et helt regulært og vældig spektakulært mål.

Lallana scorer til 3-1

Og korthuset ramlede helt, da Jonjo Shelvey efter Jordan Hendersons hjørnespark pandede bolden i eget net og fuldendte svanesangen.

Se selvmålet her:

Med sejren kommer Liverpool på 28 point, nøjagtig som Swansea. De har begge fem point op til Southampton på den fjerdeplads, der giver adgang til Champions League.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+