TV: Liverpool-derby splitter familier

Merseyside-derbyet betyder meget i byen Liverpool, og begge klubber kan sagtens være repræsenteret i én familie

I morgen kan fodboldfans endnu engang glæde sig til det berømte Merseyside-derby, når de Liverpool-klubber, Everton og Liverpool FC, tørner sammen på Goodison Park.

Begge klubber er godt repræsenteret rundt omkring i byen, men det hænder også, at der i én familie er fans af begge hold.

Liverpool redder sig med sene mål mod Bolton i FA Cup

Paul Johnstone har været Liverpool FC-fan hele sit liv, og derfor var det også naturligt for ham at tage sin søn, John, med til kampene med de røde. Men lille John følte sig ikke hjemme blandt Liverpool-fansene - det gjorde han til gengæld blandt de blå fra Goodison, da han tog på stadion for at se Everton for første gang.

- Det gav mig en helt anden følelse. Jeg var kun syv år gammel på det tidspunkt, men jeg tænkte, at det her var noget helt anderledes, siger sønnen.

Liverpool-legenden Steven Gerrard kommer med al sandsynlighed til at spille sin sidste Merseyside-kamp i morgen. Midtbanespilleren skifter til amerikanske LA Galaxy efter denne sæson, og hvis Everton og Liverpool ikke tørner sammen i Europa League på et senere tidspunkt i turneringen denne sæson, er opgøret i morgen det sidste for Gerrard.

Den 34-årige spiller ved selv, hvordan det er at have Everton-fans i sin egen familie, på trods af at han er en kæmpe helt for Liverpool-supporterne.

- Det er den kamp, jeg ser mest frem til i sæsonen. Jeg har selv venner og familiemedlemmer, der er store Everton-fans -  og det hele handler om, hvem der skal have håne-retten, siger Gerrard til Liverpool Echo.

- Jeg elsker de her drillerier med Everton-fansene. Det er dét, det hele handler om. Det handler om rivalisering og de store opgør.

Gerrard kommer til at spille sit 33. Merseyside-opgør i morgen, hvor han har scoret ti gange gennem historien.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?