TV: Liverpool-manager lovpriser udskældt dommer

Kevin Friend blev både kritiseret og latterliggjort søndag efter sin meget tvivlsomme indsats i opgøret mellem Southampton og Liverpool - men gæsternes manager Brendan Rodgers mente, at dommeren havde gjort sit arbejde til UG

Liverpool tog en vigtig sejr i Premier League søndag eftermiddag mod en af deres direkte konkurrenter til Champions League-pladserne, da det blev til en 2-0-sejr ude mod Southampton.

Gæsternes brasilianer Philippe Coutinho scorede en drømmekasse kort inde i kampen, da han smækkede bolden ind i målet via overliggeren fra små 25 meters afstand.

Men det var ikke den vævre playmaker, der var den store hovedperson efter opgøret.

Kampen dommer, Kevin Friend, tog al opmærksomheden efterfølgende, eftersom han havde flere tvivlsomme kendelser i løbet af opgøret - og især Southampton følte sig snydt.

Allerede efter fire minutters spil faldt Filip Djuricic i feltet efter en tackling fra Joe Allen, og det lignede da unægteligt et straffespark til hjemmeholdet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Det var den også få minutter før pausen, da Eljero Elia spurtede mod Liverpools mål og efterfølgende forsøgte at loppe bolden over en fremadstormende Simon Mignolet.

Belgieren fik afværget chancen, men de langsomme gengivelser viste, at Liverpool-keeperen tog med hænder uden for feltet - og dermed burde Mignolet have fået rødt kort.

Og umiddelbart efter følte Southampton sig snydt endnu engang, da Dejan Lovren tog bolden med armen i feltet - men Kevin Friends vinkede igen afværgende.

Livgivende sejr til Liverpool

På trods af at Liverpools Raheem Sterling også godt kunne have fået et straffespark efter en halv times spil, mente gæsternes manager Brendan Rodgers, at dommeren havde været fejlfri i opgøret

- Jeg synes, at dommeren gjorde det fantastisk i kampen. Når et hjemmehold kommer bagud, sætter spillerne og tilskuerne selvfølgelig et pres på ham, men jeg synes, han gjorde det godt. Alle kendelserne var helt efter bogen, sagde Rodgers efter opgøret.

Der var dog mange, der var uenige med Liverpool-manageren i den betragtning, og Southamptons manager Ronald Koeman var heller ikke begejstret.

- Jeg forventer ikke, at dommeren giver os en gave i løbet af kampen, men jeg forventer, at han tager de rigtige beslutninger i feltet. I en af situationerne (første klip i videoen, red.) er der klart straffe, og det er en fejl fra dommerens side, udtalte Koeman ifølge  talkSPORT.

- Dommere er også mennesker, som laver fejl. Men jeg forventer, at de dømmer straffe, når det er så tydeligt. Og det gjorde han ikke.

Og Koeman var ikke den eneste, der var ude med kritik af Friend. Flere brugere på Twitter forstod heller ikke meget af dommerens kendelser.

Drikkespil - drik hver gang Friend ikke giver straffe.

Direkte billeder af Friend.

Kevin Friend ville nok ikke have dømt straffe, selv hvis Joey Barton havde slået Huddlestone i kuglerne i feltet. (reference til Bartons udvisning i weekenden, red.)

Det, at Kevin Friend er PL-dommer, siger meget om dommer-niveauet i dette land.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær