TV: Liverpool vinder drømmekamp over City

Et intenst og velspillet topopgør mellem Liverpool og Manchester City endte 2-1 på Anfield

På papiret var der lagt op til et intenst og jævnbyrdigt opgør i toppen af Premier League, da Liverpool hjemme tog imod Manchester City. Indbyrdes opgør har de to hold vundet lige mange af, og Manchester Citys, på papiret, bedre spillertrup opvejes af Liverpools gode form, der har holdt de røde fra nederlag i de sidste 10 runder i den engelske liga.

Det startede da også som lyn og torden på Anfield.

Wayne Rooney var flyvende i 2-0-sejren mod Sunderland (Foto: AP) Premier League TV: United avancerer - Rooney flyvende

Begge hold virkede utrolig angrebsivrige og selv om City umiddelbart så farligst, så var det Liverpool, der allerede efter ni minutter fik netmaskerne til at blafre. Uheldigvis for dem stod Adam Lallana i offside i forbindelse med sin scoring, og målet blev derfor korrekt annulleret.

Kun to minutter efter var der dog ingen problemer, da Jordan Henderson, efter en fejl af City-kaptajnen Vincent Kompany, fra tyve meters afstand resolut bankede til bolden, som velplaceret sejlede i mål uden chance for keeper Joe Hart.

Harry Kane og Christian Eriksen står for mere end halvdelen af Tottenhams mål i ligaen. (Foto: Zuma Press) Premier League Eriksen om komet-Kane: Har aldrig set noget lignende

Gæsterne fra Manchester lod sig dog ikke slå ud af Liverpools chokstart, og allerede to minutter senere slap Agüero igennem og hamrede en afslutning på stolpen.

Kampen bølgede frem og tilbage i et afsindigt tempo, og spillere fra begge hold stod nærmest i kø for at afslutte. For Liverpool var især Lallana og Coutinho i fantastisk spillehumør overfor et usikkert City-forsvar, mens Agüero og Edin Dzeko gjorde sit for udeholdet. Efter 26 minutter var det da også Dzeko, der efter et ægte 'City-taka'-opspil med assist fra Agüero, kunne udligne til 1-1.

 

Efter scoringen fortsatte det intense opgør med chancer til både Lallana, Coutinho og noget, der kunne lige et overset straffe begået af Lovren mod Citys Zabaleta, men resultatet forblev 1-1 ved pausefløjt.

Liverpool ude efter straffesparkskonkurrence og nederlag til Besiktas (Foto: AP) Europa League Liverpool ude efter straffedrama

I anden halvleg blev det flotte fodbold afløst af mere kaotisk 'indianer-bold', hvor spillerne havde sværere og sværere ved at ramme hinanden på et ujævnt Anfield-græstæppe. Intensiteten var der dog stadig.

Agüero markerede sig stadig positivt, mens Kompany ved flere situationer så uheldig ud. For Liverpool fik Lallana endnu et mål annulleret - denne gang for et frispark begået af Skrtel - mens Raheem Sterling brændte et par store chancer og Coutinho blev ved med at markere sig som banens bedste.

I 58. minut gik City fra 4-4-2 til 4-5-1-opstilling, og træner Pellegrini skiftede en ellers udemærket Dzeko ud for James Milner.

Efter 75 minutter kom så den forløsende scoring. Efter samspil med Raheem Sterling var det velfortjent Phillippe Coutinho, der fra venstre side af feltet kunne banke bolden i mål til 2-1 til massiv jubel på Anfield.

Det sidste kvarter forsøgte Manchester sig med indskiftninger af både Lampard og Bony, men lige lidt hjalp det. Trods chancer i begge ender og en afslutning, der var om muligt endnu mere intens end resten af kampen, sluttede den fantastiske topkamp fortjent 2-1 til Liverpool.

33 kommentarer
Vis kommentarer