TV: Se de uhyggelige billeder: Her kollapser Gomis foran Eriksen

Swanseas Bafetimbi Gomis kollapsede under onsdagens Premier League-kamp, men har det godt igen - se de uhyggelige billeder i klippet herunder

Et kæmpedrama udspillede sig blot få minutter inde i kampen mellem Tottenham og Swansea. Christian Eriksen og Tottenham havde netop bragt sig foran 1-0. Men jubel for hjemmeholdet blev hurtigt vendt til larmende tavshed, da Swanseas Bafetimbi Gomis kollapsede, netop som bolden skulle til at gives op.

Christian Eriksen var et af de nærmeste vidner til den voldsomme episode, som kan ses i tv-billeder herover. Dommeren ilede til og fik hurtigt kaldt lægepersonalet. I flere minutter lå Gomis nærmest livløs på græsset, mens han fik ilt og behandling.

Efterfølgende blev han taget med på hospitalet og blev tjekket godt og grundigt, men faktisk ville Gomis have fortsat kampen. Det afslørede Swansea-træner Gary Monk efter 3-2 nederlaget til Eriksen og co.

- Han har det godt. Da han kom ud fra banen, var han ok, han talte og han ville faktisk blive på banen, sagde Michael Laudrups afløser i den walisiske klub.

- Det er noget, vi alle er klar over, det er en del af hans historie, men han skulle selvfølgelig have de nødvendige lægetjek. Vi kendte til det, da han kom til klubben, han har fået alle de lægetjek, man kan forestille sig, og det er bare en del af hans liv, sagde Gary Monk, der ikke selv så situationen.

Eden Hazard var på pletten for Chelsea. (Foto: AP/Alastair Grant) Premier League TV: Alle tophold sejrer i Premier League

Christian Eriksen løber og løber for Tottenham (Foto: AP) Premier League I Top 10: Så meget løber Christian Eriksen

Ikke første gang Gomis kollapser
Det er nemlig langt fra første gang, at franskmanden er faldet om. I 2009 besvimede han to gange for sin daværende klub Lyon, ligesom han samme år faldt om i en samling med det franske landshold.

Det er blevet konstateret, at han har et problem med sin vagusnerve, der i grove træk er styrende for det parasympatiske nervesystem og forbinder hjernen med de indre organer som lunger, hjerte og mave.

Det betyder, at han i visse perioder ikke skaber den rette kontakt mellem organerne og hjernen, der altså reagerer ved så at sige slukke lyset.

Nyt kollaps skyldes stress
Hvis Tottenham-fansene frygtede det værste i situationen, kan man ikke bebrejde dem. Det er ikke mere end nogle år siden, at Bolton-spilleren Fabrice Muamba kollapsede på samme bane under en FA Cup-kamp.

Muamba modtog genoplivning både på banen og på vej i ambulancen. Efterfølgende afslørede klubbens læge, at Muambas hjerte havde været stoppet i 78 minutter.

Muamba blev forlovet med sin kæreste, Shauna, for godt en måned siden. (Privatfoto) Premier League Læge brød grædende sammen: Muamba fik 15 stød

Fabrice Muamba havde hjertestop fra han kollapsede på banen og indtil han 78 minutter senere på genopliveet på hospitalet. (Foto: AP) Premier League Muamba var død i 78 minutter

Muamba genoptog aldrig karrieren efter anbefalinger fra lægerne. Så slemt går det ikke for Gomis, der selv kunne berolige bekymrede fodboldfans verden over.

- Jeg vil gerne berolige jer alle omkring mit helbred. Det ser faktisk mere skræmmende ud, end det er fysisk, og jeg har det fint nu, skrev han på Twitter efter kampen.

- Jeg havde været under meget stress og været meget træt på grund af min fars helbred, der har krævet, at jeg har rejst frem og tilbage mellem Frankrig, skrev den 29-årige franskmand.

- Jeg er skuffet over, at jeg ikke kunne hjælpe holdet her til aften, men alt er nu godt igen. Jeg vil også takke alle for deres støtte og ønsker om god bedring.

Christian Eriksen og Tottenham vandt 3-2. Danskeren havde en fod med i et af målene, som du kan se i højdepunkterne herunder.

TV: Kæmpe-brøler giver Manchester United sen sejr

Fabrice Muamba fik en varm velkomst på Reebok Stadium i Bolton. (Foto: AP/Jon Super) Premier League TV: Muambas vilde velkomst efter hjertestop

1 kommentar
Vis kommentarer