Annonce:
Annonce:

TV: Se eventyret fortsætte: Leicester lammetæver City

Ranieris underhunde befæstede førstepladsen med en overraskende klar udesejr og med tyske Robert Huth som lige så overraskende dobbelt målscorer

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Eventyret fortsætter for Leicesters underhunde, der ikke bare erobrer point, men også masser af nye fans.

Claudio Ranieris mandskab befæstede således førstepladsen i Premier League lørdag eftermiddag - og det endda på udebane mod de nærmeste rivaler, stenrige Manchester City.

Det var ikke bare med en heldig lurepasser af en snæver sejr. Nej, hele Fodbold-Englands nye darlings lammetævede såmænd milliardkoncernen med klare 3-1. Endda uden målbidrag fra topscorer Jamie Vardy.

Dermed ligger Leicester i spidsen med seks point ned til City, før de øvrige toprivaler skal i kamp.

Ekspert: Leicester på vej mod Herfølge-bedrift

Kampbilledet blev hurtigt sat med hjemmeholdet i massiv boldbesiddelse og nærmest belejrende gæsternes straffesparksfelt, mens 'The Foxes' som ventet forsøgte at bide på hurtige omstillinger.

Annonce:

Det var dog en dødbold, der banede vej for Leicesters chokføring efter to et halvt minut. Riyad Mahrez servede med sit skarpe venstreben, og inde foran mål gik de to tunge stoppere Robert Huth og Martin Demichelis i uskøn nærkamp for at nå bolden. Den endte inde bag Joe Hart.

Fem minutter senere kunne Jamie Vardy have øget på en lang stikning, men han kunne kun nå at prikke med tåen lige på Hart, før Okazaki missede på riposten.

Og mens City stadig forsøgte at spille sig til åbne chancer, fik Vardy igen en dyb bold fra Mahres. Den sendte han fladt ind foran mål, hvor en kurende Okazaki manglede et par centimeter.

I den anden ende tog Kasper Schmeichel, hvad han skulle. Også da Aguero efter en god halv time testede ham med et dykkende spark. Det ligner efterhånden et reelt scenarie, at han og Peter kan blive første far og søn, der begge har prøvet at vinde Premier League.

Anden halvleg åbnede som en genudsendelse. Den lyseblå bølge rullede frem. Men knap tre minutter var spillet, da en kontra med masser af medgang i nærkampene gav 0-2.

Annonce:

Riyad Mahrez, der må være en kandidat til sæsonens spiller i Premier League, satte Demichelis af og scorede koldt – med højrebenet endda – sit 14. ligamål.

Også i den anden ende var marginalerne med, da Schmeichel kort efter fik knæet på et nærgående hovedstødsforsøg fra Fernando.

Så havde Robert Huth straks mere held med den øverste etage, da han efter en time steg til vejrs på et hjørnespark. Den 31-årige tysker følte bolden hen over Joe Hart og gjorde sig – temmelig overraskende – til dobbelt målscorer.

BBC: Manchester United forhandler med Mourinho

Topscorer Jamie Vardy, der angiveligt er ved at lægge historie til et Hollywood-manuskript, holdt til gengæld målfri. I det 67. minut tabte han endnu en direkte duel med Joe Hart.

City-topscorer Sergio Aguero fik til gengæld passeret Schmeichel med et hovedstød to minutter før tid, og sekunder senere  kunne den lille argentiner have skabt en panik-afslutning, da Danny Simpson leverede en blackout af en tilbagelægning, men vinklen blev for skarp for Aguero.

Annonce:

Senere i eftermiddag kan en anden dansker, Christian Eriksen, erobre andenpladsen, hvis Tottenham hjemme formår at slå Watford.

Leicester møder - efter sejre over City og Liverpool - i næste runde Arsenal.

Syg Klopp misser kamp

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: