TV: Ulækkert! Premier League-profiler spytter på hinanden

Manchester Uniteds Jonny Evans og Newcastles Papiss Cissé ramte bunden for opførsel på banen, de da spyttede på hinanden under onsdagens opgør på St. James' Park

Der er én ting, som alle fodboldspiller kan blive enige om: At spytte på en modstander er noget af det mest ydmygende, man kan komme ud for på banen. Uacceptabelt ganske enkelt.

Og netop derfor var Manchester Uniteds Jonny Evans og Newcastles Papiss Cissé de helt store hovedpersoner efter de to holds indbyrdes Premier League-kamp onsdag aften.

De to spillere kom i klammeri efter en nærkamp få minutter før pausen, før det hele eskalerede, og Evans spyttede efter Cisse. Det ville Cisse ikke findes sig i og gav tilbage af samme skuffe.

Se også: United vandt på sent mål i Newcastle

Se også: Tøffes syv dødssynder: Kun én ting er værre end bid

Dommer Anthony Taylor lagde ikke mærke til, at de to spillere begge gav den som en lama - men de langsomme tv-gengivelser viste med klar tydelighed, at begge spillere spyttede efter hinanden.

Flere eksperter på engelsk tv var forfærdede over spillernes opførsel efterfølgende og argumenterede for en længere straf til de to spyttere.

- Begge spillere får en pause fra banen i nogle uger. Det er alt andet end acceptabelt - det er ulækkert!, udtalte den tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann i BBC's fodboldprogram Match of the Day. 

Se også: TV: Se de uhyggelige billeder: Her kollapser Gomis foran Eriksen

Manchester Uniteds eks-forsvarsspiller Phil Neville var helt på bølgelængde med Hamann.

- Det er den værste ting, du kan gøre på en fodboldbane. Det er uacceptabelt. Begge spillere vil være flove, når de tænker tilbage på den episode, sagde Neville.

De to holds managers havde ikke set tv-optagelser af episoden, da de blev spurgt ind til det efterfølgende.

- Jeg kan ikke kommentere på det, da jeg ikke så det. Jeg så, at der var en batalje tæt på midterlinjen. Men at spytte? Det kan man ikke. Det er en af de værste ting, sagde Newcastles manager Carver efter kampen.

- Jeg tror ikke, Jonny Evans er en spytter. Måske spyttede han på jorden, men vi sad på bænken, og vi kunne ikke se noget derfra, sagde Manchester Uniteds manager Louis van Gaal.

Det engelske fodboldforbund vil afvente rapport fra dommer Anthony Taylor, før de tager stilling til, om de vil straffe de to spillere. Men ifølge Sky Sports slipper de to spyttere nok ikke for straf og kan i værste tilfælde begge ende med at få seks dage i skammekrogen.

Det er bestemt ikke første gang, at spillere spytter efter hinanden på en fodboldbane.

Spytte-episoder

Frank Rijkaard

Hollænderen kunne ikke modstå at spytte i nakken på Rudi Völler, da tyskeren gik forbi ham efter en episode, hvor begge spillere havde fået rødt kort i en VM-kamp i 1990.

Patrick Viera

Arsenals tidligere anfører fik fire dage i skammekrogen og en bøde på 300.000 kroner for at spytte på West Hams Neil Ruddock i en PL-kamp på Upton Park tilbage i 1999.

Fabian Barthez

Manchester Uniteds franske keeper fik seks måneders karantæne for at spytte på en dommer (!) i en venskabskamp mellem Marseille og Wydad Casablanca i 2005.

Alexander Frei

Schweizeren blev idømt tre dages karantæne, da han sendte en ordentlig spytklat efter Steven Gerrard i en EM-kamp i 2004.

Francesco Totti

Og i samme turnering fik danske Christian Poulsen også kærligheden af føle på den klamme måde, da italieneren spyttede efter Poulsen i EM-kampen efter en batalje mellem de to. 'Snotti' fik i den forbindelse tre dages karantæne.

Khalid Bouhlarouz

'Kannibalen' spyttede efter SønderjyskE's Johan Absalonsen tilbage i 2013, da hollænderen stadig spillede for Brøndby - og blev idømt en dags karantæne. Bouhlarouz påstod dog, at han spyttede ud i luften og var uheldig at ramme Absalonsen.

Gense spytte-episoderne med Totti og Rikjard i videoen her -og hør Boulahrouz prøve at forklare sig, efter han spyttede på Johan Absalonsen.

Og her er Superligaens helt egen spytte-sag med Bouhlarouz i hovedrollen.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere