Udskældt United-træner indrømmer: Den var 'van Gaal' i omklædningsrummet

Louis van Gaal erkender, at stemningen har været trykket i Manchester United. Se pressemødet med United-træneren

Ikke alt har været fryd og gammen på Old Trafford. (Foto: AP)
Ikke alt har været fryd og gammen på Old Trafford. (Foto: AP)

Man behøver ikke at have en doktorgrad i hverken idrætspsykologi eller fodboldspillets finere finesser for at have luret, at ikke alt er, som det burde være, i mægtige Manchester United.

Syv point for fire kampe, hvor det blot er blevet til tre scoringer - heriblandt et selvmål - er slet ikke den standard, storklubben forventer af sig selv, og torsdag kunne ansete The Times fortælle, at oprøret ulmede i omklædningsrummet på Old Trafford.

Således skulle Wayne Rooney og Michael Carrick være gået til den kontroversielle og udskældte manager Louis van Gaal og luftet den frustration, der angiveligt er i truppen.

Der var ingen kilder på den historie, men The Times løb ikke med en halv vind.

Det bekræftede van Gaal selv på fredagens pressemøde forud for weekendens brag mod ærkefjenden Liverpool.

Lang næse til Real Madrid: De Gea forlænger i United

Han afviser til gengæld, at der var tale om mytteri blandt holdets stjerner.

Tværtimod har hollænderen en fin dialog og et 'super forhold' til sine spillere.

- Jeg synes, at jeg har et super forhold til mine spillere. Måske skulle I overveje, hvor mange spillere, der kommer for at tale med manageren, lød det fra en særdeles veloplagt Louis van Gaal på fredagens pressemøde.

- I min trænerkarriere har der ikke været mange, der kommer for at tale om atmosfæren i omklædningsrummet eller den måde, vi træner på. Men det er meget positivt, at de kommer til dig, og at de har tillid til dig, siger hollænderen, som blandt andet er blevet kritiseret i de engelske medier for en kold og tillukket ledelsesstil.

Se fredagens pressemøde med Louis van Gaal her:

- Jeg har læst ting, som vi ikke har talt om. Det er den samme historie som sidste år, men konsekvenserne af filosofien er, at vi er nødt til at slippe spillere. Hele omklædningsrummet har ændret sig. Kan du forestille dig, at din ven skal væk? Hvad føler du så?, spekulerer van Gaal, der blandt andet er blevet kritiseret for den måde, han skilte sig af med brasilianske Rafael.

- Rooney og Carrick kom til mig og sagde, at stemningen var flad i omklædningsrummet. Det sagde de for at hjælpe mig. Jeg kommunikerer ikke kun med mine anførere, de forsøger at advare mig. Så går jeg til mit omklædningsrum, og vi diskuterede en masse aspekter. Men ikke det, der er skrevet nogle steder.

Den er helt 'van Gaal' i United

Og selv om hverken medier eller fans har været begejstrede for van Gaals regime så langt - og historier om utilfredse spillere har set dagens lys - så fastholder manageren, at han har fuld opbakning fra tilhængere og spillere.

- Fansene råber 'Louis van Gaals's army, Louis van Gaal's army' hver uge. De er meget tilfredse, og spillerne er tilfredse. Nogle spillere har undskyldt det, der er blevet skrevet, overfor mig. Jeg har sagt, at Rooney er den bedste anfører, og det mener jeg. Jeg siger altid, hvad jeg mener og det, jeg tænker.

- Jeg kan kun sige, at jeg har et rigtig godt forhold til mine spillere, men det er logisk, når der nu kun er ni spillere tilbage fra den oprindelige gruppe. De andre, som jeg har købt, vil ikke sige, at jeg er en elendig manager, konstaterer hollænderen.

Til gengæld erkender van Gaal gerne, at omgivelserne må væbne sig med tålmodighed med den franske teenager Anthony Martial, der kan ende med at koste mere end 580 mio. kroner.

Åben krig mellem Real og United: Superagenten smækker med døren

- Der er et marked, og vi har ingen indflydelse på prisen. Jeg sagde til Ed (Woodward, klubbens administerende vice-bestyrelsesformand - red.), at han er den bedste i sin aldersgruppe, og at vi har brug for en angriber til fremtiden. Vi kunne vente et år og betale yderligere 10 millioner pund. Jeg kan forestille mig, at fansene tænker, '50 millioner pund, han skal score'. Nej, han er 19 år og har brug for tid til at finde sig til rette, forklarer Manchester United-manageren og fortsætter:

- Man kunne se, at Di Maria og Falcao havde det svært. Presset på United er meget større end i nogen anden klub, så vi må ikke lægge for meget pres på ham. Men han må tilpasse sig vores kultur og filosofi, og det er svært nok Det gælder også for Januzaj og James Wilson, lyder det fra Louis van Gaal, der dog næppe selv skal forvente den samme tålmodighed, hvis ikke hans hold snart begynder at finde målene og melodien. Rooney begraver stridsøksen med Sir Alex

Gad vide, hvad van Gaal tænker her: Rooney begraver stridsøksen med Sir Alex