Uhyggeligt uheld

Manchester City-spilleren Eric Garcia måtte have ilt på banen i dramatisk sejr over Arsenal

Manchester City vandt onsdag aften 3-0 over Arsenal i 're-premieren' på Premier League efter coronaoausen.

Men sejren blev skæmmet af et uhyggeligt sammenstød mellem City-keeper Ederson og holdkammerat Eric Garcia i kampens slutning.

Garcia blev båret fra banen iført iltmaske efter længere tidsbehandling, mens med- og modspillere så forfærdede til.

Inden uheldet havde Arsenals 33-årige forsvarsspiller David Luiz spillet en uheldig hovedrolle.

Og hvis han havde svært ved at forstå, hvorfor han var udeladt af startopstillingen til onsdagens genåbning af Premier League ude mod Manchester City, så leverede han selv svaret på banen.

En skade til Pablo Mari midtvejs i første halvleg tvang Arsenal-manager Mikel Arteta til at skifte ud. Ind kom David Luiz, som endte med at blive den primære arkitekt bag Manchester Citys sejr på 3-0.

David Luiz vandrer mod omklædningsrummet efter at være blevet præsenteret for det røde kort i udekampen mod Manchester City. Foto: Laurence Griffiths/Reuters
David Luiz vandrer mod omklædningsrummet efter at være blevet præsenteret for det røde kort i udekampen mod Manchester City. Foto: Laurence Griffiths/Reuters
 

Første halvdel af de første 45 minutter manglede en del i kvalitet. Et frisparksforsøg fra Kevin De Bruyne var bedste tilbud, ind til David Luiz kom ind og virkede til øjeblikkeligt at destabilisere gæsternes defensiv.

City satte sig tungt på kampen og kom frem til flere gode forsøg. Heldigvis for Arsenal har holdet en glimrende målmand i tyske Bernd Leno. Han agerede redningsmand flere gange.

I første halvlegs sidste minut lavede David Luiz så sin første kostbare fejl.

Han mistimede fuldstændig en ellers ufarlig fremlægning, som han kun fik snittet med låret, og så fik Raheem Sterling en gratis halvflugter tæt på mål.

Den engelske landsholdsspiller tordnede bolden ind bag sagesløse Leno.

Ret skal være ret. Det var ikke kun David Luiz, som havde det svært i London-holdets defensiv. Men han var med afstand den, som lavede de største fejl.

Blot fem minutter efter pausen udstillede han igen sin manglende timing i indgreb.

Han busede frem på Riyad Mahrez, som headede bolden forbi Luiz, der efterfølgende hev City-angriberen omkuld i feltet som bageste mand. Straffespark og marchordre til den uheldige brasilianer.

Luiz nåede ikke en gang en halv time på banen, men det var nok til at koste to mål og efterlade sit hold i undertal på en umulig mission.

Fra pletten var Kevin De Bruyne nemlig usvigeligt sikker. 2-0, en mand i overtal og sikker kurs mod den sejr, som gør, at afstanden op til Liverpool i front blev reduceret til 22 point.

Siden lykkedes det indskiftede Phil Foden at gøre det til 3-0, mens de to hold spillede ti mod ti på grund af Eric Garcias hårde skæbne.

Arsenal indtager en skuffende niendeplads i Premier League.

Ligesom i kampen mellem Aston Villa og Sheffield United knælede alle spillerne sammen forud for opgøret, ligesom alle spillernavne på ryggen var erstattet med teksten 'Black Lives Matter'.

Ville sende et signal

Flår bindet af ham