Ukendt PL-dansker fik drømmedebut: Spurgte stjernen om lov

Den 18-årige dansker Lasse Sørensen debuterede søndag for Stoke City i Premier League, og han noterede sig for en assist i sin første optræden. Først måtte han dog lige spørge stjernen Xherdan Shaqiri om lov

Danmark har fået en ny spiller i Premier League.

Søndag spillede 18-årige Lasse Sørensen 76 minutter for Stoke City i 2-1-sejren på udebane over Swansea, og dermed stemplede midtbanespilleren altså ind i verdens bedste fodboldrække. Det var imidlertid også hans sidste chance i denne omgang. Stoke sluttede sæsonen som nummer 19 i Premier League, og det betyder, at holdet må en tur ned i Championship.

Det vidste klubben allerede inden opgøret mod Swansea i sidste runde, så derfor kunne Lasse Sørensen tillade sig at smile efter debuten.

- Det var en kæmpe oplevelse. Helt fantastisk og faktisk meget svær at beskrive. Jeg har arbejdet hårdt i lang tid på at få debut i Premier League, og nu lykkedes det. Det vil jeg aldrig nogensinde glemme, og jeg nød hvert minut inde på banen, siger Lasse Sørensen til tipsbladet.dk og tilføjer om de 76 minutter på Liberty Stadium:

- Det gik fint. Jeg lavede lidt fejlafleveringer i starten, og det kan godt være, det skyldtes lidt nervøsitet. Jeg skulle i hvert fald lige vænne mig til tingene og ikke mindst tempoet, men derefter var det en kamp som alle andre, og jeg er tilfreds med min præstation. Jeg fik vist nogle af de ting, jeg mener, at jeg kan.

Foto: All Over
Foto: All Over
 

Lasse Sørensen fik sat et meget tydeligt aftryk på sin Premier League-debut, da han noterede sig for en assist i Stokes 2-1-sejr. Efter 41 minutter styrede lange Peter Crouch et frispark fra danskeren i netmaskerne.

I øjeblikket før målet måtte den unge danske debutant lige spørge Stokes største stjerne, Xherdan Shaqiri, om grønt lys til at sparke frisparket.

- Det var på forhånd aftalt, at jeg skulle tage dødbolde, og jeg havde også en følelse af, at jeg ramte frisparket meget godt, og så var det selvfølgelig fantastisk at se Crouch score inde i feltet. Hvis nogen havde sagt til mig på forhånd, at jeg ville lave en assist i min Premier League-debut, så havde jeg helt sikkert købt den.

- Jeg spurgte lige Shaqiri, om det var okay, at jeg sparkede. Jeg havde forstået det sådan, at jeg skulle tage dødbolde, men jeg ved også, at jeg ikke ligefrem er øverst i hierarkiet, så hvis Shaqiri havde insisteret på at sparke, var han nok kommet til det. Men jeg er glad for, at han lod mig gøre det, fortæller Lasse Sørensen.

Han fastslår, at det bestemt er en taknemmelig opgave at have 201 centimeter høje Peter Crouch at sigte efter.

- Alle ved jo, hvor farlig Crouch er i feltet. Han er blevet 37 år og scorer stadig mål, og det siger jo alt om hans klasse, og at han er utrolig professionel i sin tilgang, siger Stoke-spilleren.

Vil blive i Stoke City
Lasse Sørensen var tidligere på sæsonen udtaget til Stokes trup i forbindelse med en Premier League-kamp, så danskeren vidste godt, at han ikke var langt fra holdet, og derfor var målet også at få debut i denne sæson.

Det har han nu opnået - nu skal nye mål sættes.

- Jeg er glad for debuten, men jeg vil selvfølgelig have mere end den ene kamp. Nu skal vi en tur ned i Championship, men målet er at komme tilbage til Premier League, hvor jeg føler, vi hører hjemme, siger Lasse Sørensen.

At Stoke City må en tur ned i Championship er en stor overraskelse og en kæmpe skuffelse for 'The Potters', der for bare to sæsoner siden endte på niendepladsen i Premier League. Nedrykningen fylder dog ikke så meget hos Lasse Sørensen.

Lasse Sørensen uden jordkontakt. Foto: All Over Press
Lasse Sørensen uden jordkontakt. Foto: All Over Press
 

- Jeg tænker egentlig ikke så meget over det. Min tilgang til den kommende sæson havde været den samme uanset hvad. Jeg håber, at vi rykker op igen i en fart, men Championship er bestemt ikke nogen dårlig liga, og der er endnu flere kampe end i Premier League. Jeg håber, vi får en god sæson, og så håber jeg selvfølgelig, at jeg kommer til at spille endnu flere kampe, siger han.

- Det lyder ikke til, at du så meget som overvejer at forlade Stoke?

- Overhovedet ikke. Jeg kunne ikke være gladere, end jeg er i Stoke. Jeg føler, at jeg udvikler mig hele tiden, og det er en rigtig god klub for mig at være i, slutter den danske Premier League-debutant.

Lasse Sørensen har godt et år tilbage af sin kontrakt med Stoke City.

Premier League Wenger i farvel: Stor fremtid venter min efterfølger

Premier League Eriksen i voldsomt mål-orgie

Unge Lasse Sørensen med nummer 55 fik søndag Premier League-debut. Foto: All Over Press/imago sport Premier League Ukendt dansker fik smuk Premier League-debut

5 kommentarer
Vis kommentarer