United-flops kontrakt lækket: Så meget fik Sir Alex' stjerner

Kontroversiel hjemmeside afslører Manchester United-spillernes bonusaftaler under Sir Alex Ferguson

Bebé blev aldrig nogen succes i Manchester United. Nu er hans kontrakt blevet lækket. (Foto: AP)
Bebé blev aldrig nogen succes i Manchester United. Nu er hans kontrakt blevet lækket. (Foto: AP)

Portugisiske Bebé har skrevet sig ind i Manchester Uniteds historie som en besynderlig og lettere pinlig kuriøsitet.

I hvert fald vakte det en hel del undren, da Sir Alex Ferguson tilbage i 2010 valgte at skrive kontrakt med den groft sagt helt ukendte portugiser, der havde tilbragt sin karriere i hjemlandets næstbedste række.

Det blev da også kun til et par kampe, inden han blev sendt på lån i klubber som Besiktas, Rio Ave og Pacos de Ferreira og siden fortsatte karrieren i Benfica, hvor han heller ikke fandt lykken og siden blev udlejet til først Cordoba og senest Rayo Vallecano.

Sitet alle hader: Vi er klar til at afsløre danske klubber

Men nu skaber den berejste angriber igen overskrifter i forbindelse med Manchester United.

For den kontroversielle hjemmeside Football Leaks, der har hentet en masse opmærksomhed på at offentliggøre de detaljer i fodboldstjernernes kontrakter, som ellers skulle være hemmelige, har fået fingre i den kontrakt, han underskrev med den engelske storklub.

Det er nu ikke, fordi Bebés personlige aftaler skaber interesse. Det gør derimod de bonus-ordninger, der blev indgået i den foregående sæson og som kunne udgøre en ikke helt beskeden del af spillernes indkomst.

Havde Manchester United eksempelvis besejret FC Barcelona i den CL-finale, som Messi og co. vandt 3-1 på Wembley, havde der været omrking 50 mio. kroner til deling i truppen.

Kaos i United skræmmer Real-stjerne fra skifte

Og var det blevet til samtlige fire trofæer, liga, Champions League, FA Cup og Liga Cup, ja, så havde den samlede bonus beløbet sig til svimlende 92 mio. kroner.

Nu blev det 'kun' til en CL-andenplads og det engelske mesterskab, så i alt udbetalte Manchester United i hvert fald 52,5 mio. kroner i bonus efter 2010/11-sæsonen.

Som det kan læses i dokumenterne, var den individuelle udbetaling bestemt af et system baseret på spilletid for den enkelte spiller.

Kontrakten afslører også, at Bebé, som vel kun kan betegnes som et flop, tjente godt ni mio. kroner om året i grundløn, mens der var yderligere en million til udbetaling som afdrag på hans bonus for at skrive under med klubben.

Afslører alt: Her er hjemmesiden klubberne hader

Du kan se hele Bebes kontrakt - og mange andre stjerners - på Football Leaks hjemmeside her