United-legende forudser problemer for Klopp i Liverpool

Sir Alex Ferguson tror på Jürgen Klopps evner, men tror, at tyskerne får det svært på Anfield

Her tager Jürgen Klopp Liverpool med storm.

Englands to mest vindende fodboldklubber gennem tiderne har et fyldt pokalskab, en glorværdig historie og den røde trøje til fælles.

Men i de seneste mange år er det kun Manchester United, der har holdt storheden i live på banen, mens det har knebet noget mere for rivalerne fra Liverpool at leve op til fortidens bedrifter.

Senest har Liverpool smidt Brendan Rodgers på porten, mens den voldsomt populære tysker Jürgen Klopp, der har slået sit navn fast i Dortmund, har sat sig i det ledige trænersæde.

Den ansættelse har strakt sendt optimismen på Merseyside mod skyerne med raketfart - ikke mindst efter, at Klopp med sin kommentar om at være 'The Normal One' charmerede alt og alle på sit første pressemøde.

Jürgen Klopp imponerede på sin første dag i Liverpool (Foto: AP) Premier League - 9. okt. 2015 - kl. 17:41 Liverpool lægger sig ned: Sådan tog Klopp klubben med storm

Tilhængerne vejrer morgenluft og en ny storhedstid, men nu blander Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson sig i lovprisningen af Klopp.

Og selv om skotten, der i alt bragte 38 trofæer til Old Trafford, udtrykker respekt for den nye Liverpool-træner, så advarer han også om, at tyskeren kan få meget vanskelige arbejdsbetingelser på Anfield.

- Stærk personlighed, meget stærk, meget stædig og beslutsom. Hans karriere i Dortmund var en rejse mod stjernerne. Jeg tror, har kommer til at gøre det godt, siger Ferguson til Daily Telegraph og medgiver med et glimt i øjet, at han ' ikke bryder sig om ansættelsen', fordi tyskeren er en klar forstærkning af Manchester Uniteds værste rivaler.

- Jeg kan ikke lide at sige de ting, for det er jo Liverpool. Jeg er bekymret, men nej,  han vil gøre det godt, forudser Ferguson, der dog ikke har meget fidus til den såkaldte 'transferkomité', der ifølge direktør Ian Ayre skal bistå Jürgen Klopp med spillerindkøb.

- Hvis du ikke stoler på din manager, hvorfor så have ham? Du er nødt til at stole på din træner, siger Sir Alx Ferguson og fortsætter:

- Her er manden, der burde beslutte hvilke spillere, han ønsker. Hvilken spillertype, hvilken position eller personlighed han ønsker. Det er træneren, der mere end nogen anden ved, hvad han behøver, advarer Ferguson.

Se også: Kæmpe jubel over Klopp i Liverpool: Giv ham Nobels fredspris

Selv afviser Liverpools nye tysker, at det system vil byde på problemer.

- Det er en vanvittig diskussion. Det vil ikke være et problem i 10 sekunder. Jeg er ikke idiot. Vi vil kun diskutere virkeligt gode spillere på øverste niveau. Jeg har brug for andre til at skaffe de rette informationer. Jeg er ikke noget geni, lyder det beskedent fra Jürgen Klopp, der kommer på en vanskelig opgave i sin trænerdebut for Liverpool.

Om en uge skal han nemlig en tur til London og White Hart Lane, hvor Christian Eriksen og formstærke Tottenham venter.

Se også: Klar til regnvejr: Klopp ansat i Liverpool

Se Jürgen Klopp vise sine evner med bolden:  

40 kommentarer
Vis kommentarer