United-legende i hård kritik af engelsk fodbold

Paul Scholes griner af påstanden om, at engelsk fodbold stadig er verdens bedste

Paul Scholes indstillede karrieren for tre år siden efter en karriere, hvor han nåede at vinde Champions League to gange og det engelske mesterskab 11 gange. (Foto: AP)
Paul Scholes indstillede karrieren for tre år siden efter en karriere, hvor han nåede at vinde Champions League to gange og det engelske mesterskab 11 gange. (Foto: AP)

Engelske fodboldfans er galt på den.

Opfattelsen af at Premier League er verdens bedste liga er helt hen i vejret.

Den spanske Primera Division er bedre. Samtidig er både Tyskland og Italien langt bedre stillet, end englænderne går og tror.

Og hold som Bayern München og Juventus er klart bedre end nogle engelske mandskaber i disse år.

Påstande som mange danske fans i nogle år efterhånden har været klar over i takt med briternes manglende succes i Europa Cup'en. Samtidig med spaniernes dominans i især sidste sæson, synes det en selvfølge, at Spanien har overtaget som den sportsligt bedste liga i verden.

Men nu er det også gået op for én af deres egne - over på øerne.

Paul Scholes er ude med en voldsom kritik af Premier League, her hvor sæsonen efterhånden har været i gang en måneds tid, og hvor Champions League og Europa League venter næste uge.

Så grelt står det til, at Scholes hellere vil se non-league-holdet Salford - som Scholes i øvrigt selv ejer aktier i - end United, som han nåede mere end 700 kampe for i karrieren.

Ingen af de store spiller i England
- Jeg synes ikke, elitefodbold i England er så interessant at se mere. Har jeg set en kamp i England de seneste to år, der virkelig har været af højeste kvalitet? Hvor jeg har tænkt 'Wow!' Jeg har svært ved at komme i tanke om nogen, siger han ifølge avisen Daily Mirror.

- Man hører folk tale om, at engelsk fodbold er det bedste. Jeg mener, at Spanien med afstand er den bedste liga. Tyskland har bedre hold. Måske halter de lidt efter i Italien. Men når man taler om, at Serie A er en dårlig liga, hænger det sammen med, at englænderne ikke ser italiensk fodbold. De siger, det er kedeligt. Nej, slet ikke. Juventus' mandskab ville slå alle i Premier League, siger Scholes.

- De kom og slog Manchester City let (i sidste sæsons Champions League, red.). Alligevel har vi indtrykket af, at italiensk fodbold er noget lort. At de kun vil forsvare sig. Nej nej, slet ikke.

- Vi har brug for at tage et skridt op af stigen i England. Ud over Sergio Agüero, Kevin De Bruyne og David Silva har vi ikke nogle af de bedste spillere (i verden, red.). Alle de bedste spillere er i andre lande. De er i Spanien, Bayern og Juventus. Vi bliver linket til store spillere - Gareth Bale er en topspiller - men de kommer ikke jo. Ikke mere.

- Man ser ikke en Lionel Messi komme til England, man ser ikke Neymar i Premier League, siger Scholes og udelader at forholde sig til netop Manchester Uniteds tilgang af Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic i det netop lukkede transfervindue.

Schmeichel hylder Pogba: Verdensklasse

Zlatan: Har været tæt på at skifte til Premier League to gange før

En skør verden: United klar til at overgå Pogba-transfer

Agent: Håber, Guardiola har nosserne til at indrømme fejl

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.