United-legende om Fergusons liste: Hvad med mig?!

Rio Ferdinand undrer sig over, at han ikke er på listen over de bedste, der har spillet under Sir Alex Ferguson i Manchester United

Rio Ferdinand sætter spørgsmålstegn ved Alex Fergusons liste over verdensklassespillere. (Foto: AP)
Rio Ferdinand sætter spørgsmålstegn ved Alex Fergusons liste over verdensklassespillere. (Foto: AP)

I sin seneste bog har Sir Alex Ferguson sagt at han kun har trænet fire verdensklasse spillere i sine 26 år som Manchester United-træner.

Sir Alex Ferguson har i sin nyeste bog 'Leading' sagt, at han kun har trænet fire verdensklassespillere i sine 26 år som United-træner. De fire spillere er Ryan Giggs, Paul Scholes, Eric Cantona, og Cristiano Ronaldo med sidstnævnte beskrevet som stjernen i toppen af juletræet.

Men nu har den tidligere England- og Manchester United-anfører Rio Ferdinand spurgt, hvor ikke mindst hans eget, men også andre navne er henne. Kort sagt undrer Ferdinand sig over, hvordan Sir Alex har sat sin liste sammen.

- Sir Alex Ferguson har fremhævet fire spillere fra hans tid i Manchester United, som var 'verdensklasse' (hvor var mit navn, blandt nogle få andre, boss!!), skriver Ferdinand på sin facebook-profil.

Ferdinand går derefter ind i en diskussion af de kriterier, Ferguson har brugt. Det er kriterier som evnen til at levere i store kampe, et højt niveau i alle spillets områder, evnen til at score mål og sidst, men ikke mindst, lederskab.

Ferdinand mener, at der ikke er en regel, man kan bruge som det eneste kriterium for at være en verdensklassespiller. Han mener, at man skal evaluere ud fra position og den individuelle spillers rolle på holdet.

Selvom Rio Ferdinand sammen med Nemanja Vidic var en af de bedste forsvarsduoer i slutningen af 2000’erne var der ikke plads til nogen af dem på Fergusons liste.

Ferguson forbigår Schmeichel: De var mine fire verdensklasse-spillere
Ferdinand nævner blandt andre David Beckham som en kandidat til Fergusons liste. Ferdinand siger, at han havde det bedste indlæg af alle han nogensinde har spillet med, men at drible og sætte modstanderen af ikke var en af Beckhams specialiteter. Er han så ikke med i debatten om verdensklassespillere, bare fordi han ikke kan drible som Ronaldo?

Pirlo er et andet eksempel, som bliver nævnt. Han er en fantastisk pasningsspiller, og han styrer spillet, men han er ikke super god defensivt. Er han så heller ikke verdensklasse, spørger Ferdinand?

- Hvem har VERDENSKLASSE?!?!?! Hvad er VERDENSKLASSE!?!?!?! afslutter Ferdinand sit diskussionsoplæg.