United-manager tilstår: Famler før FA Cup-brag

Succes på trods: Louis van Gaal har af nød flyttet sin bedste angriber, Wayne Rooney, ned på midtbanen

Louis van Gaal erkender, at han har svært ved at finde de rigtige løsninger i Manchester United. (Foto: AP)
Louis van Gaal erkender, at han har svært ved at finde de rigtige løsninger i Manchester United. (Foto: AP)

Ind imellem har hans spillere løbet rundt som taktisk hovedløse høns, og oppe på tribunerne har fanskaren forgæves forsøgt at afkode formationer og strategi.

Nu indrømmer det selvudnævnte geni Louis van Gaal såmænd også selv, at han famler noget rundt i bestræbelserne på at skabe en slagkraftig kombination af sin dyre Manchester United-trup.

Forleden stillede hollænderen mod Burnley op i en 4-1-3-2 formation, andre gange har han forsøgt sig med 3-5-2, 4-4-2, 4-2-2-2 eller 4-1-4-1. Flere gange har han skiftet system undervejs i en kamp. Er han mon ved at nærme sig en ideal-løsning?

– Nej, det synes jeg ikke, svarede han direkte adspurgt på sit seneste pressemøde.

Smalling blev Uniteds store helt
 – Der er noget besvær med systemet. Jeg har spillet fem-seks forskellige systemer, og jeg leder stadig efter balancen. Men dette (4-1-3-2) er mere attraktivt, for jeg kan spille med flere offensive spillere. Det er grunden til, at jeg gør det.

– Selv om vi leder efter balancen, har vores resultater ikke været så dårlige, og vores defensive organisation er ikke så ringe. Vi scorer også en masse mål, så jeg kan ikke sige, at jeg er skuffet, sagde Louis van Gaal.

Målløs Rooney
I aften skal han så vælge den formation, der skal skaffe United i FA Cup’ens kvartfinaler efter et besøg hos Preston North End, og mon ikke Wayne Rooney igen-igen optræder på midtbanen?

Temaet fik lidt kuriøs kant, for van Gaal erkender, at englænderen, der har scoret otte mål i 23 kampe denne sæson, formentlig er hans bedste angriber. Alligevel ligger Robin van Persie og Radamel Falcao oftest på toppen.

Fire år siden: Gense Rooneys bedste mål nogensinde

– Rooney er måske vores bedste angriber, men jeg bruger ham på midtbanen, fordi jeg er nødt til at kigge på, hvilke spillere der bidrager bedst i hvilke positioner.

- Bruger jeg ham som forward, har jeg et problem på midtbanen. Holdets komposition er vigtigere end den individuelle spiller, forklarer han.

Uanset Uniteds formation, glæder man sig i Preston, hvor manager Simon Grayson vil prøve at gentage sit kunststykke fra 2010, da han med Leeds sendte favoritterne ud. Holdet fra den tredjebedste række har ikke mødt United i 43 år, og den seneste sejr ligger hele 55 år tilbage.

Louis van Gaal havde held med sine valg i Uniteds seneste Premier League-kamp. Her scorede indskiftede Chris Smalling efter mindre end 30 sekunder på banen:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.