United smadrer City i Manchester-derby

Ashley Young og Marouane Fellaini strålede, da Manchester United ydmygede rivalerne fra City

Marouane Fellaini jubler om kamp med bl.a. anfører Wayne Rooney efter scoringen til 2-1 på Old Trafford. (Foto: AP)
Marouane Fellaini jubler om kamp med bl.a. anfører Wayne Rooney efter scoringen til 2-1 på Old Trafford. (Foto: AP)

Så bliver det lidt lettere at være United-fan i Manchester den kommende uges tid - ja, indtil næste lokalderby med 'opkomlingene' fra City. Efter et brag af et fodboldkamp vandt Manchester United - endelig - over de nyrige rivaler. Ikke bare vandt - United smadrede City i et opgør, der fik en hæsblæsende start.

Derfra blev det i perioder bare endnu vildere - med omstilling på omstilling.

Manchester City fik ellers en forrygende start og lagde stort pres på United-defensiven, og det var såre logisk, at Sergio Agüero allerede i det ottende minut kunne bringe Manchester City i front efter flot opspil i venstre side, hvor David Silva til sidst kunne spille en helt fri Agüero fri til en let scoring.

Wayne Rooney håber, at den røde del af Manchester får en tiltrængt sejr i søndagens derby. (Foto: Jon Super/AP) Premier League - 11. apr. 2015 - kl. 12:15 Rooney før Manchester-derby: Vi skal have håneretten igen

Men anført af en forrygende Marouane Fallaini og en storspillende Ashley Young kom United hurtigt tilbage i kampen på Old Trafford. Et langt udspark fra David de Gea endte hos Ashley Young, der i to forsøg passerede Joe Hart til udligningen allerede i det 14. minut, og 13 minutter senere var Ashley Young igen involveret i en scoring, da han efter Daley Blinds sublime forarbejde fornemt fandt Marouane Fellainis pandebrask med en tværbold mod fjerneste stang. City-forsvareren Clichy, der var med i optakten til City's scoring, så bestemt ikke godt ud i den situation.

Manchester City havde en kort opblomstring i en periode af anden havleg, men den stoppede hjemmeholdet effektivt, da først Juan Mata i noget, der lignede klar offside-position, blev spillet fri og fra venstrekanten styrtede ind i feltet og sikkert satte bolden mellem benene på Joe Hart og ind til 3-1 til øredøvende jubel for de mange United-fans på hjemmebanen.

Ashley Young var også involveret i scoringen til 4-1, da han let lagde en frisparksbold ind i panden på Chris Smalling, der uantastet af City-forsvaret kunne heade hjemmeholdet på 4-1.

Se også: 'City-manager virker som en slagen mand'

Sergio Agüero fik ganske vist reduceret til 4-2, da United var en spiller i undertal - Michael Carrick måtte opgive at spille videre, da United havde brugt alle tre udskiftninger - men sejren til det hungrende hjemmehold var aldrig i fare.

Kristen i Manchester City tager formentlig til i styrke, og Manuel Pellegrini er en truet mand, hvis de stenrige arabiske ejere ikke holder fast i løftet om først at skifte ud på managerposten til sommer. Omvendt rider United på en suveræn bølgetop med den nu sjette Premier League-sejr i streg og blikket fast rettet mod den andenplads, som lokal-rivalerne nu er milevidt fra. Manchester City har nok at gøre med at kvalificere sig til Champions League næste sæson.

 

 

 

48 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere