United-stjerne anklaget for matchfixing - her er hans reaktion

Ander Herrera skal igen forholde sig til anklager om snyd helt tilbage i 2011

Ander Herrera (i midten) risikerer at havne i en spansk retssag. Foto: All Over Press
Ander Herrera (i midten) risikerer at havne i en spansk retssag. Foto: All Over Press

Det er snart syv år siden, at Manchester Uniteds spanske midtbanespiller Ander Herrera optrådte for Real Zaragoza i hjemlandet, men fortiden i klubben forfølger ham stadig.

Og det er bestemt ikke med Herreras gode vilje.

En kedelig sag om matchfixing i en kamp mellem Zaragoza og Levante, der blev spillet helt tilbage i 2011 - 11. maj for at være helt præcis - nægter nemlig at dø.

De spanske myndigheder efterforsker stadig opgøret, hvor Real Zaragoza vandt 2-1 og dermed sikrede sig overlevelse i den bedste række, og overvejer at tiltale ikke færre end 42 personer.

Her er Ander Herrera og den nuværende Atletico Madrid-spiller Gabi de mest prominente navne, men Manchester United-spilleren fastholder sin uskyld, som han har gjort, siden de første beskyldninger ramte ham i 2014.

- Som jeg udtalte tilbage i 2014, hvor sagen blev rejst, så har jeg aldrig haft noget at gøre med manipulation af kampresultater. Og jeg kommer aldrig til det, fastslår han nu.

- Hvis jeg nogensinde bliver bedt om at vidne i retten, vil jeg være glad for at møde op, for min samvittighed er ren. Jeg elsker fodbold, og jeg tror på fair play både på og uden for banen.

På nuværende tidspunkt er Ander Herrera en af i alt 33 fodboldspillere, der er blevet advaret om, at de risikerer at ende i retten.

Derudover er den daværende Real Zaragoza-træner Javier Aguierre sammen med blandt andre den tidligere sportsdirektør Antonio Prieto og klubbens ejer i 2011, Agapito Iglesias.

Det afgørende bevis i sagen er et beløb på godt seks millioner danske kroner, der forud for den famøse kamp blev indbetalt på konti, der tilhørte Zaragoza-bosserne og ni spillere. Ifølge anklagemyndigheden skulle pengene bruges til at bestikke spillere fra Levante til at lade Real Zaragoza vinde.

Retssagen forventes at blive indledt inden for seks måneder.

Se også: Eriksen efter vanvittig aften: Sker nok aldrig igen

Se også: Mourinho forlænger med United til mindst 2020

Alexis Sánchez tager turen fra Arsenal til Manchester United. Foto: Tim Ireland/AP/Ritzau Scanpix Transfer - 22. jan. 2018 - kl. 19:28 Gigant-handlen på plads - stjernerne bytter klub

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere