United-stjerne efter spytteri-krig: Jeg er uskyldig

Jonny Evans fra Manchester United hverken spyttede eller blev spyttet på i onsdagens kamp mod Newcastle, bedyrer han i en erklæring

(Foto: TV3 Sport)
(Foto: TV3 Sport)

Der var godt med drama, da Manchester United hentede tre vitale point på St. James Park mod Newcastle. Ashley Young afgjorde begivenhederne kort før tid efter et målmandsdrop af hjemmeholdets Tim Krul.

Men dagen derpå er det en helt anden begivenhed under kampen, der trækker de store overskrifter.

Manchester Uniteds Jonny Evans og Newcastles Papiss Cissé kom i klammeri kort før pausen. Ingen af de to spillere ville lade konflikten ligge, og det førte til, at Jonny Evans sendte en spytklat mod sin modstander. Spytklatten skulle dog ikke gå ubetalt hen, og Cissé gav igen af samme skuffe.   

Se også: TV: Ulækkert! Premier League-profiler spytter på hinanden

Dommer Anthony Taylor lagde ikke mærke til, at de to spillere åbenbart troede, at de var blevet til lamaer - men på de langsomme TV-gengivelser lignede det unægteligt, at begge spillere spyttede efter hinanden.

Til trods for TV-billederne bedyrer Jonny Evans sin uskyld i en erklæring:

- Jeg vil gøre det helt klart, at jeg ikke spyttede på Papiss Cissé, siger Evans og fortæller, at han er chokeret over, hvordan medierne har taget sagen op.

- Jeg var helt uvidende om nogen spytte-episode, siger han og fortsætter.

- Under kampen talte jeg med Cissé om episoden, og på min reaktion på TV-billederne kan man se, at jeg er vildt overrasket over beskyldningerne om, at jeg har spyttet.

- Det er slet ikke noget, der falder inden for min natur at spytte, og heller ikke noget som jeg nogen sinde har gjort eller kommer til at gøre. Det var bestemt ikke noget, jeg gjorde i går aftes.

Selv om Evans nægter spytteriet er der anderledes selvransagelse hos Newcastles Papiss Cissé:

- Jeg vil gerne starte ud med at sige undskyld mine holdkammerater, vores fans og til Jonny Evans. Jeg reagerede mod noget, som jeg fandt meget ubehageligt. Nogle gange er det svært at holde sig tilbage i kampens hede, men det var ikke i orden, det jeg gjorde i går. Især ikke overfor vores unge fans, siger Cissé til klubbens hjemmeside.

Se også: Slog klik i fodboldkamp: Udvist for at spytte på dommer

Efter kampen for flere eksperter i flint over episoden, som de mener, overhovedet ikke hører hjemme i fodbold.

- Begge spillere får en pause fra banen i nogle uger. Det er alt andet end acceptabelt - det er ulækkert!, udtalte den tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann i BBC's fodboldprogram Match of the Day. 

Manchester Uniteds eks-forsvarsspiller Phil Neville var helt på bølgelængde med Hamann.

- Det er den værste ting, du kan gøre på en fodboldbane. Det er uacceptabelt. Begge spillere vil være flove, når de tænker tilbage på den episode, sagde Neville.

Det engelske fodboldforbund FA har valgt at åbne en sag mod de to spillere. Spillerne har til i morgen til at forklare, hvad der er sket.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere