United-stjerne kåret til 'Årets Spiller' for England

For andet år i træk har fansene af det engelske landshold kåret anfører Wayne Rooney til årets bedste spiller. Jack Butland vandt for U/21-landsholdet

Rooney har været den bedste engelske spiller i 2015. (Foto: AP)
Rooney har været den bedste engelske spiller i 2015. (Foto: AP)

I 2015 har Wayne Rooneys form for Manchester United været kritiseret som sjældent set før, men præstationerne for det engelske landshold har været noget bedre. Så gode, at han nu har vundet prisen som Årets Spiller for landsholdets.

Det engelske fodboldforbund skriver på sin hjemmeside, at det er andet år på stribe og fjerde gang i alt, at Rooney tager prisen. I 2015 scorede han fem gange i otte landskampe og slog dermed Sir Bobby Charltons målrekord. Han var også med til at sørge for, at England med ti sejre i ti kvalifkationskampe sikrede sig billetten til EM i Frankrig til sommer.

Den 30-årige anfører vandt afstemningen med 37 procent af stemmerne, som blev afgivet af landsholdets fanklub.

Hos U/21-landsholdet var Stoke-målmand Jack Butland prisen. Også han var anfører for sit hold, blandt andet under sommerens U/21-EM. I løbet af efteråret kom han desuden ind omkring A-landsholdet.

De to englændere vil få overrakt deres priser til marts, når landsholdet indleder forberedelserne frem mod EM med to venskabskampe; mod Tyskland i Berlin og mod Holland på Wembley.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere