United-stjerne om rygter: Jeg er ikke homoseksuel

Luke Shaw afviser at være en af de to topspillere, der angiveligt er klar til at springe ud af skabet

Manchester Uniteds Luke Shaw (th.) afviser, at han skulle være en af de to spillere, der ifølge Daily Mirror snart står frem som homoseksuelle. (Foto: AP)
Manchester Uniteds Luke Shaw (th.) afviser, at han skulle være en af de to spillere, der ifølge Daily Mirror snart står frem som homoseksuelle. (Foto: AP)

Forsiden på Daily Mirror havde historiske proportioner.

- To Premier League-stjerner er klar til at springe ud af skabet, skrev den tabloide avis lørdag.

Hvem der er tale om, skriver mediet dog ikke. Men det fik omgående rygtestrømmen i omdrejninger, for det er bestemt ikke hver dag, at homoseksuelle mænd træder frem på højeste plan i fodbold - eller nogen anden sportsgren for den sags skyld.

Så gætterierne kører for fuld udblæsning, men det er ikke ensbetydende med pletskud fra spekulanternes side.

Således har Manchester United-stjernen Luke Shaw følt behov for at dementere, at han skulle være den ene af de to nye ansigter, der angiveligt snart springer ud af skabet.

- Det er ikke mig. Så alle kan holde kæft nu, skriver den engelske back på Twitter.

Ifølge Daily Mirror er den ene af de to personer, der bekendtgør deres homoseksualitet, en del af det engelske landshold, mens begge de endnu unavngivne spillere gør sig i Premier League.

På den led er duoen fra toppen af det professionelle sportsmiljø og vil derfor sende et markant signal til offentligheden, såfremt de står frem som bebudet.

De lange skygger fra Justin Fashanus selvmord i 1998 trækker stadig ind over professionel sport, hvor homoseksualitet dog i højere grad er blevet accepteret i omklædningsrummet.

Englænderen stod frem i 1990 og endte altså livet på tragisk vis otte år senere, men sådan er det heldigvis ikke gået for de øvrige herrer fra elite-miljøet, der har bekendtgjort, at de er til mænd.

Senest har blandt andre den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger og OL-stjernen Tom Daley åbent erklæret deres homoseksualitet.

Se også: Tysk fodboldstjerne: Derfor er jeg bøsse

 

5 kommentarer
Vis kommentarer