Van Gaal indrømmer: Ja, vi er kedelige

Manchester United spiller til tider så kedeligt, at selv manager Louis van Gaal må indrømme, at han keder sig

Selv Louis van Gaal erkender, at underholdningen mangler på Old Trafford. (Foto: AP)
Selv Louis van Gaal erkender, at underholdningen mangler på Old Trafford. (Foto: AP)

Forventningerne til den engelske fodboldklub Manchester United er altid enorme. For tiden har storklubbens spillere imidlertid svært ved at indfri dem.

Senest lykkedes det med hiv og sving at besejre Sheffield United i FA Cup'ens tredje runde efter en forestilling, der fik Manchester United-legenden Paul Scholes til at lange voldsomt ud efter spillestilen under manager Louis van Gaal.

- Det er ikke godt for mine øjne, lød det kritisk fra Scholes, der i dag er ekspert hos BT Sport.

- De skabte ikke en chance og at vinde på et straffespark i det 94. minut mod et hold fra League One (den tredjebedste række, red.) er ikke en stor præstation. Men vi har ikke set noget andet de seneste seks måneder, lød det fra United-ikonet, der har været en af van Gaals hårdeste kritikere.

- Der er for mange firkanter i runde huller og vi har set for meget kedelig, negativ fodbold. Spillerne ser ud som om, de keder sig. Der er ingen ånd, ingen, der skælder ud på hinanden, ingen underholdning. Jeg synes endda, at van Gaal ser ud som om, at han keder sig. Men han vil sige, at han er tilfreds, konstaterede Paul Scholes efter Manchester Uniteds knebne pokalsejr.

Se også: Sent straffespark redder United

Men helt ret fik Scholes ikke.

For nu erkender selv Louis van Gaal, at holdet til tider spiller så kedeligt, at også han keder sig.

Det siger han til engelske medier forud for tirsdag aftens Premier League-kamp ude mod Newcastle.

- Der har været kampe, jeg har nydt, og der er kampe, hvor jeg keder mig meget eller er vred, fordi vi ikke får flyttet rundt på modstandernes forsvar. Men sådan er fodbold, siger Louis van Gaal ifølge nyhedsbureauet AFP.

Manchester United er nummer fem i Premier League med kun ni sejre i 20 kampe. Holdet er blevet kritiseret for at spille kedeligt.

Louis van Gaal afviser dog, at hans fodboldfilosofi handler mere om forsvar end om angreb.

- Ved I hvad. Jeg er ikke mere optaget af forsvar end af angreb. I øjeblikket savner vi kreativitet, og det kan man se. Men spillerne har spillet flot før, så de kan godt, siger han til reporterne.

Se også: Manchester United ønskespillere koster 3,6 milliarder

På mandagens pressemøde ville flere vide, om han måske havde brug for at vise mere passion og følelser på sidelinjen, hvor han kun meget sjældent bevæger sig ud.

Uniteds legendariske manager gennem en lang årrække, Alex Ferguson, stod ofte og dirigerede med spillerne.

- Som I ved, er jeg ikke Sir Alex. Alle er forskellige, og jeg tror ikke på det med at råbe fra sidelinjen. Jeg tror på kommunikation i ugens løb gennem forberedelsen. Og jeg stoler på, at spillerne ved, hvordan de skal præstere, siger han.

Tirsdagens modstander i Premier League, Newcastle, ligger nummer 18 og under nedrykningsstregen i ligaen.

Se også: Officielt: Manchester United henter Januzaj hjem

Her slutter stortalent måltørken:

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere