Annonce:
Annonce:

Van Gaal kendte sin skæbne før Cup-triumf

Louis van Gaal vidste allerede for fem dage siden, at han ville blive afløst af José Mourinho

Louis vab Gaal vidste, at han var færdig, da han takkede tilhængerne på Wembley. (Foto: PA)
Louis vab Gaal vidste, at han var færdig, da han takkede tilhængerne på Wembley. (Foto: PA)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Det var tilsyneladende det rene spil for galleriet, da en triumferende Louis van Gaal talte om fremtidsplanerne i Manchester United efter lørdagens 2-1 triumf mod Crystal Palace i FA Cup-finalen på Wembley.

For ifølge The Independent kendte hollænderen allerede sin skæbne inden den traditionelle salme 'Abide with Me' blev afspillet som optakt til finalen.

FA Cup var ikke nok - Mourinho skubber van Gaal ud i United

Avisen skriver, at Manchester United og José Mourinho indgik en mundtlig aftale onsdag i sidste uge, og at van Gaal blev informeret på samme tidspunkt.

Den viden afslørede han dog ikke på pressemødet efter at have sikret United det første trofæ siden mesterskabet i 2013.

Annonce:

- Jeg viser jer pokalen, og jeg vil ikke diskutere, hvem der fyrer mig om seks måneder med mine venner i pressen, lød det afvisende svar i presserummet på Wembley, hvor fokus blandt journalisterne hurtigt flyttede sig fra pokalfinale til manager-situationen, da BBC breakede managerskiftet nærmest inden, champagnepropperne var skudt af.

Så selv om om Manchester Uniteds pressefolk forsøgte at dreje spørgsmålene tilbage på finalesporet, fortsatte de, indtil van Gaal insisterede:

- Jeg vil ikke tale om at forlade klubben.

Men selv en stædig hollænder må erkende, når slaget er tabt.

Og søndag erkendte han så, at festen på Old Trafford er slut for hans vedkommende.

- Nej, nej. Det er slut, lød svaret til Sky Sports, da han søndag blev bedt om at besvare spørgsmål udenfor Manchester Uniteds hotel i London.

Ifølge engelske medier blev van Gaals skæbne reelt beseglet med 3-2 nederlaget til West Ham 10. maj, men Mourinho har spøgt i baggrunden allerede siden fyringen i Chelsea i december.

Dette nederlag beseglede van Gaals skæbne:

Annonce:

Ifølge The Independents oplysninger var der kontakt mellem portugiserens repræsentanter og United-ledelsen få dage efter, at 'The Special One' havde fået sparket på Stamford Bridgde.

Louis van Gaal har angiveligt bekræftet sin afsked overfor en kameramand. (Foto: PA)
Louis van Gaal har angiveligt bekræftet sin afsked overfor en kameramand. (Foto: PA)
 

De første seriøse forhandlinger fandt sted allerede i januar, men først i løbet af de seneste uger - efter nederlaget til West Ham - blev der skruet op for tempoet i processen.

Trofæ redder ikke van Gaal: Mourinho står på spring

Her mødtes Manchester Uniteds vice-bestyrelsesformand Ed Woodward og Mourinho to gange. Onsdag nåede parterne til enighed om indholdet i aftalen. Ikke mindst det meget vigtige punkt om, hvem der bestemmer over klubbens indkøbspolitik.

Den ret tilhører nu helt og holdent José Mourinho, hvilket gør det lidet sandsynligt, at der er hold i rygterne om, at Louis van Gaal kan fortsætte i Manchester United i en position som sportsdirektør.

Der er også blevet spekuleret i, at José Mourinho skulle få selveste Zlatan Ibrahimovic som assistenttræner. Men det ligner spekulationer på et tidspunkt, hvor hverken fyringen af van Gaal eller ansættelsen af José Mourinho er officielt bekræftet.

Fornem fan-hæder: Schmeichel bedst i historien

Upopulær Van Gaal buhet ud under afslutningstale

Kan du huske, da José Mourinho blev 'The Special One?:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: