Vandt CL tre gange: Nu bliver han droppet af belgiere

Víctor Valdés vender retur til Manchester United efter et lejeophold i Belgien

Victor Valdés har spillet over 500 kampe for FC Barcelona. Spørgsmålet er nu, hvad der skal ske, når kontrakten med Manchester United udløber til sommer. (Foto: AP)
Victor Valdés har spillet over 500 kampe for FC Barcelona. Spørgsmålet er nu, hvad der skal ske, når kontrakten med Manchester United udløber til sommer. (Foto: AP)

Seks spanske mesterskaber, tre Champions League-triumfer, et verdensmesterskab og en EM-titel.

Víctor Valdés regnes i dag som en af de store målmænd i FC Barcelonas historie. Men toppen er nået - og passeret for længst for den nu 34-årige keeper.

Han blev alvorligt skadet i 2014-foråret og fik ikke forlænget sin kontrakt med Barcelona. Manchester United bød sig til et halvt år senere og hjalp den kontraktløse keeper med at komme i form, hvilket afstedkom en kontrakt nogle måneder senere i januar '15.

Da han angiveligt havde nægtet at spille en kamp for Uniteds reserver i sommerpausen '15 blev manager Louis van Gaal så gal, at han smed ham på transferlisten, nægtede ham at træne med førsteholdet og i øvrigt ikke gav ham et nummer til den forestående sæson.

En lejeaftale med Besiktas blev aldrig til noget, og så sad Valdés ellers og kukkelurede i United et halvt års tid (han fik sølle to kampe i den periode), indtil Standard Liège i vinter lejede ham for et halvt år.

Valdés på United-bænken. (Foto: AP)
Valdés på United-bænken. (Foto: AP)
 

Her har han spillet otte kampe - heriblandt både pokalsemifinale og finale, som Standard vandt.

Men aftalen, der oprindeligt løb sæsonen ud, er nu ophævet med den begrundelse, at belgierne i slutningen af sæsonen vil gøre brug af ungdomsspillere i stedet for ham og klubbens anden lejesvend, grækeren Ioannis Maniatis, der ifølge en pressemeddelelse heller ikke af medicinske grunde kunne spille.

- Da vi besluttede at give mere spilletid til ungdomsspillere i slutningen af sæsonen, og fordi de af medicinske grunde ikke kunne blive valgt, har den spanske målmand og den græske midtbanespiller i enighed med klubben besluttet at afslutte opholdet i klubben med udgangen af denne uge, skriver Standard.

Valdés har i de otte kampe lukket 13 mål ind.

Hvad der nu skal ske med den gennemrutinerede spanier er uvist. Hans kontrakt med United udløber til sommer, og den bliver med sikkerhed ikke forlænget.

Standard Liège, der har vundet det belgiske mesterskab ti gange, blev skuffende nummer syv i den belgiske liga i denne sæson og kvalificerede sig dermed ikke til slutspillet, der omfatter de seks bedste hold.

12 kommentarer
Vis kommentarer