Vanvid: Så meget scorer Pogba-agent på rekordhandel

Mino Raiola har haft en fantastisk sommer og sendt Mkhitaryan, Ibrahimovic og Pogba til Manchester United. Og særligt Pogbas rekordhandel har italieneren grund til at være tilfreds med

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Det har været en god sommer for den farverige fodboldkøbmand Mino Raiola.

Særligt Manchester United har sørget for, at der har været gang i hans forretning, og Raiola må betragtes som transfervinduets helt store vinder.

Han har sendt Henrikh Mkhitaryan fra Dortmund til Manchester United, og stod bag aftalen, da Zlatan Ibrahimovic skiftede fra Paris til De Røde Djævle.

Det har Raiola taget sig godt betalt for, men kronen på hans transferværk var Paul Pogbas verdensrekord transfer fra Juventus til Manchester United.

Mino tweet

For da den 23-årige franskmand forlængede sin kontrakt med Juve for nogle år siden, var 48-årige Raiola smart.

Han sørgede for, at få indføjet en klausul i aftalen, der betød, at hans skulle have 20 pct. af transfersummen, hvis Den Gamle Dame solgte Pogba.

Det gjorde klubben tirsdag og endda til den højeste pris, der nogensinde er betalt for en fodboldspiller. 775 mio. betaler Manchester United for midtbanestjernen, og derudover kan der komme betalinger for yderligere 36 mio. kr.

Det er det samlede beløb, som Raiola skal have sin del af, så han er lige blevet 162 mio. kr. rigere. Juventus var meget opsatte på, at det ikke var dem, der skulle betale Raiolas bid.

Angiveligt skulle det derfor også Manchester United, der har stået for den betaling.

Paul Pogba tjener godt 2,6 mio. kr. om ugen på Old Trafford.

Manchester United har skrevet en fem-årig kontrakt med franskmanden, og i alt i alt kan Premier League-klubbens udgift på hele Pogba-pakken bliver på over 1,6 mia. kr., når transfersum, løn og Raiola penge lægges sammen.

Mino Raiola har også Everton Romelu Lukaku på sin klientliste, så kasseapperatet har ikke ringet for sidste gang hos mellemhandleren, der tjente sine første penge på sine forældres pizzaria...

Bliv klædt på til den nye sæson i Premier League med dette fyldige optaktsprogram:

Revser voldsom Pogba-handel: Han er ikke spektakulær nok  

City sprænger banken: Lægger kassen for forsvarsspiller

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+