Vanvittig topkamp: Groteske fejl fældede City

Liverpool udnyttede svigt på svigt i Manchester Citys defensiv, og dermed tabte Pep Guardiolas tophold for første gang i Premier League

Så gik den ikke længere for Manchester City, der søndag led sit første nederlag i Premier League denne sæson.

Men 4-3 nederlaget ude mod Liverpool må gøre ekstra ondt på City, for topholdet serverede selv sejren på et sølvfad for Klopps tropper, da de graverende fejl væltede frem i defensiven i anden halvleg.

Liverpool udnyttede sit overtag allerede efter ni minutter, da Roberto Firmino erobrede bolden på midten og overlod den til Alex Oxlade-Chamberlain, der aldrig så sig tilbage. Den hurtige kantspiller gled af på Fernandinho og afsluttede sit raid med resolut at sparke bolden ind bag en overrasket Ederson i det lange hjørne.

Artiklen fortsætter under billedet.

doc6yfdxpbbwslhjljreg3.jpg 

Men som så ofte før denne sæson krævede det ikke mere end en enkelt genialitet fra en Citizen, før topholdet kunne byde sig til igen.

Den genialitet stod Leroy Sané for, da han brysttæmmede bolden med forbi en alt for passiv Joe Gomez på en tværpasning fra Kyle Walker.

Tyskeren fortsatte sit eksplosive løb ind i feltet og klemte kuglen i kassen ved nærmeste stolpe hos landsmanden Loris Karius. Som så ofte før kunne en Liverpool-keeper sagtens have gjort mere i den målgivende situation. En bedre målmand end Karius havde i hvert fald ikke efterladt så stort et hul ved forstolpen.

Burde Karius ikke snuppe den her?:

Men i anden halvleg knækkede filmen for første gang for Manchester City i denne sæson. Den ene horrible forsvarsfejl afløste den anden, og på små ti minutter afgjorde Liverpool topkampen.

Først puffede Firmino med lethed John Stones væk i en løbeduel mod mål, hvorefter brasilianeren frækt chippede føringen ind bag Ederson.

Artiklen fortsætter under billedet.

doc6yfenx838tfh38bhi19.jpg

Det blev begyndelsen til enden for City, og allerede minuttet efter føringsmålet opsnappede Mohamed Salah en fejlaflevering fra Nicolás Otamendi og serverede for Sadio Mané, der kanonerede 3-1 målet ind.

Dødsstødet blev sat ind af Mohamed Salah, der scorede i tomt mål, efter Ederson havde fuldbyrdet fejlkavalkaden ved at sparke en clearing direkte i fødderne på egypteren uden for feltet.

Se Edersons dyre drop her:

Manchester City fik dog reddet noget af æren i kampens slutning. Først fik Bernardo Silva lov til at reducere til 4-2 med seks minutter igen, og Ilkay Gündogan skabte reel spænding i tillægstiden, da tyskeren gjorde det til 4-3.

Men det blev ikke til mere end en bedre smag i munden for City, der trods et pres i de døende sekunder måtte indkassere sæsonens første nederlag.

Læs mere fra Premier League herunder:

Suveræne City: Sådan skal Guardiola handle i januar

Arsenal dummer sig og mister nyt skridt i duel om top-4

Højbjerg snydt af grotesk mål: 'Svineri! Frygteligt!'

Eriksen om forlængelse med Spurs: Må være op til dem

Nallerne væk! Tottenham klar til at forgylde Eriksen