Var tæt på historiens største fejltagelse: Sagde nej til super-stjerne

Jürgen Klopp ville slet ikke have Mohamed Salah i sommer, men gik efter en ung tysker

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

I TV-AFSPILLEREN OVER ARTIKLEN KAN DU HØRE EKSPERTERNE JUBLE OVER SALAH

Med syv runder tilbage af Premier League er Mohamed Salah suveræn topscorer i Premier League med 28 mål.

Det var der ikke mange, der havde forudset, da egypteren i sommer skiftede fra Roma til Liverpool - faktisk heller ikke manager Jürgen Klopp, der slet ikke ville have det tidligere Chelsea-flop.

Det afslører den velinformerede tyske journalist Raphael Hönigstein.

- Sportsdirektør Michael Edwards har fået meget kritik i Liverpool for nogle af de beslutninger, han har taget de senere år, men her fik han Klopp til at rette ind. Klopp ville egentlig ikke have Salah, men han blev overbevist om at tage ham, fortæller journalisten i podcasten The Totally Football Show med James Richardson.

doc6zba50j975kw4tl8i42.jpg 

Fodboldjournalisten med 470.000 følgere på Twitter udgav i februar Jürgen Klopp-bogen 'Bring the noise', så han kender om nogen den tyske træner.

I stedet for Salah havde Klopp i sommer udset sig den 21-årige tyske offensivspiller Julian Brandt, der i denne sæson har lavet ni mål i 31 kampe for Leverkusen.

- De ville have Julian Brandt. Han er en meget talentfuld spiller, men det er mærkeligt at tænke på, hvordan sæsonen kunne være gået for Liverpool, hvis de skulle have valgt Brandt og ikke Salah. Brandt har været ok, men han har endnu ikke været i nærheden af at blive en af de bedste angribere i verden, som Salah er blevet det, siger Hönigstein.

doc6wdhcvws3szw6x45hmr.jpg 

Her er Salahs fire mål og assist fra Watford-kampen i seneste weekend:

Schmeichel håner rivalen: De tror, de kan vinde mesterskabet

Se alle billederne: Her siger Rom farvel til 40-årig legende

Samlet har Mohamed Salah lavet 36 mål i 40 kampe for Liverpool, og senest blev det til fire scoringer i 5-0-sejren mod Watford, og det fik Jürgen Klopp til at sige, at egypteren ikke er langt fra Lionel Messis niveau.

- Jeg synes, at Mo (Mohamed Salah, red.) er på vej derop. Så det er godt. Men jeg tror ikke, at Mo eller nogen andre vil sammenlignes med Messi, der har gjort, hvad han har gjort, i så lang tid nu.

25-årige Mohamed Salah kom til Chelsea fra Basel, men røg så til Italien, hvor han repræsenterede Fiorentina og Roma, inden han skiftede til Liverpool.

Fodboldanalytikerne fra CIES Football Observatory vurderede tidligere på vinteren, at Mohamed Salah er den spiller i Europa, der er steget mest i værdi siden september 2017. Dengang var Salah 'blot' 656 millioner kroner værd, men nu skulle hans værdi næsten være fordoblet til 1,212 milliarder kroner, og også Caroline Wozniacki har hyldet Salah, som du kan læse lige her.

Utrolige Salah sætter rekord i målorgie

Bedre end 630 millioner: 'Dansker er frygtelig mange penge værd'

Vandt Champions League med Schmeichel: Nu er han pizzabager

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+