Verdens rigeste fodboldspiller - og du aner ikke, hvem han er

Hans onkel er overhovedet i sultanatet Brunei på øen Borneo i Sydøstasien. Hans far har spenderet mere end 35 mio. pund på én måned og Michael Jackson har spillet en privatkoncert for ham … Mød verdens rigeste fodboldspiller – du gætter aldrig, hvem han er

Foto: Leicester City FC via Getty Imag/Plumb Images
Foto: Leicester City FC via Getty Imag/Plumb Images

Han har endnu ikke fået sin førsteholdsdebut for Premier League-klubben Leicester City, men Faiq Bolkiah er allerede verdens rigeste fodboldspiller.

Du havde måske forestillet dig, at Real Madrids Cristiano Ronaldo var manden med prædikatet: Verdens rigeste. Men rent faktisk løber der en forgyldt 19-årig knægt rundt på Leicester Citys reservehold, som indiskutabelt kan bryste sig af at være verdens rigeste fodboldspiller.

Faiq Bolkiah er nemlig nevø til sultanen i det olierige land Brunei beliggende på øen Borneo i Sydøstasien. Han er dermed én af arvingerne til sin onkels 15 milliarder pund (cirka 126 mia. kroner) store formue. Hans far Jefri Bolkiah er derfor bror til Bruneis overhoved, Hassanal Bolkiah.

Og Faiq Bolkiah er således en del af den royale familie. Til trods for det faktum at den talentfulde kantspiller fra Brunei rent faktisk kunne spendere resten af sine dage uden at løfte en finger, så knokler han altså røven ud af bukserne på Leicester Citys reservehold med drømmen om en storslået debut på førsteholdet.

Faiq Bolkiah er tilmed rygtet til Championship-førerholdet Wolverhampton, skriver The Sun.

Den velhavende nevø startede sin karriere i AFC Newbury, inden han skrev under på en etårig kontrakt med Southamptons berømte ungdomsakademi tilbage i 2009. Det blev dog ikke til en fuldtidskontrakt hos The Saints for den unge bruneier, der i stedet tog til prøvetræning hos Arsenal i 2013. Her fik han spilletid for The Gunners samme år i ungdomsturneringen Lion City Cup i Singapore – hvor det også blev til en enkelt scoring.

Chelsea fik hurtigt øje på Faiq Bolkiah og tilbød ham året efter en toårig aftale i 2014. Men den talentfulde rigmandssøn forlod allerede Stamford Bridge i december 2015 til fordel for Leicester City og en treårig-kontrakt.

Det er som sagt endnu ikke blevet til en professionel kamp for den unge bruneier, men alligevel har han fået sin internationale debut på det bruneiske landshold. Hele ni optrædener og en enkelt kasse er det indtil videre blevet til.

Han har tilmed ageret anfører for det bruneiske landshold senest i 2017, hvor den lille nation spillede ved Aceh World Solidarity Tsunami Cup.

Født i Los Angeles kunne Faiq Bolkiah sagtens have repræsenteret det amerikanske fodboldlandshold, men knægten var loyal over for sin familie.

For at få en idé om, hvor velhavende Faiq Bolkiah og resten af den royale familie er, bør man tage et kig på knægtens far Jefri Bolkiah. Sultanens bror i Brunei har ifølge engelske Mirror ødslet mere end ti millioner pund væk i løbet af 15 år som boss i Bruneis ’Investment agency’. På et tidspunkt bruge den bruneiske big spender efter sigende svimlende 35 millioner pund (cirka 294 mio. kroner) om måneden på bl.a. dyre biler, uvurderlige ure og specialdesignede fyldepenne.

Faiq Bolkiahs far skulle angiveligt have ejet mere en 2300 biler – heriblandt Bentley, Ferrari og Rolls Royces.

Det mest imponerende er dog, at Jefri Bolkiah på sin 50 års fødselsdag shanghajede selveste The King of Pop – Michael Jackson – til at optræde for hele familien med en privatkoncert. Og til lejligheden, nå ja, der fik han oven i købet også bygget et helt stadion samtidig med, at M-Jay blev fyrsteligt belønnet for showet med 12,5 millioner pund (cirka 105 mio. kroner).

Det sker ikke ofte, at Leicester-kanten giver interviews til pressen, men en sjælden gang hænder det:

- Jeg har spillet fodbold, siden jeg var helt lille, og jeg har altid nydt at løbe ind på grønsværen og have bolden ved mine fødder, har Faiq Bolkiah forklaret.

- Mine forældre har altid støttet mig og hjulpet mig med at opnå min drøm om at blive professionel fodboldspiller.

- De har trænet mig hårdt både psykisk og fysisk gennem min ungdom, så må jeg indrømme, at de er mine helt store rollemodeller, siger han.

Premier League-klub fyrer træneren efter pokalblamage

Skuffet Klopp afslører: Coutinho desperat efter Barca-skifte

Chelsea må på overarbejde mod Norwich i FA Cuppen

Chokerende nederlag til Premier League-mandskab

Burnley-sensation knust på to minutter af Agüero

Episoden alle talte om: Nu går forbundet ind i sagen