Verdensmester forstår smerten: Umuligt at være bøsse i top-fodbold

Ifølge Chelsea-spiller og VM-vinder Olivier Giroud er det umuligt at være bøsse i professionel fodbold

Giroud yderst til venstre mener, at det er noget nært umuligt at vise sin seksualitet i professionel fodbold. Foto: AP / Thibault Camus
Giroud yderst til venstre mener, at det er noget nært umuligt at vise sin seksualitet i professionel fodbold. Foto: AP / Thibault Camus

Det er en 'underdrivelse', når man siger, at man ikke er klar til at acceptere, at fodboldspillere springer ud som homoseksuelle.

Sådan lyder vurderingen fra Chelsea-angriberen Olivier Giroud, der selv har været på forsiden af bøsse-magasinet Tetu for at gøre opmærksom på LGBT-miljøets rettigheder.

Han fortæller om sin holdning til den franske avis La Figaro.

Fodboldlegendes søn: Jeg er bøsse

Umuligt
Faktisk mener han, at som kulturen er nu, er det ’umuligt’ for en mand at springe ud.

- I omklædningsrummet er der meget testosteron, drillerier og fællesbade. Det er sart, men det er sådan, det er, siger Giroud til La Figaro og fortsætter:

- Jeg kan forstå smerten og vanskelighederne for mænd, der vil springe ud. Det er en reel udfordring, når du har arbejdet med dig selv i årevis.

Fodboldspiller bryder tabu: Springer ud som homoseksuel

Kampagne
Senere i november vil engelske klubber ifølge CNN endnu engang tage del i en kampagnen for at fjerne tabuet om homoseksualitet i professionel fodbold. Spillerne vil bære regnbuefarvede armbind, og hjørneflagene vil vaje med LGBT-flaget.

- Jeg er ultratolerant, siger Giroud.

- Da jeg var i Montpellier, kom jeg i slåskamp, da jeg havde været på forsiden af Tetu. Der er stadigvæk en masse arbejde for fodboldverdenen at gøre med henhold til dette emne.

I professionel fodbold er der lige nu kun to bøsser, der er stået frem med deres seksualitet. Minnesota Uniteds Collin Martin og svenske Anton Hysen.

Blev kaldt homo - her er sandheden om kontroversielt Zlatan-foto

Legendarisk managerspil indfører homoseksuelle spillere

Lesbisk sportspar står frem mens hadsk kampagne kører