Verdensmester forstår smerten: Umuligt at være bøsse i top-fodbold

Ifølge Chelsea-spiller og VM-vinder Olivier Giroud er det umuligt at være bøsse i professionel fodbold

Giroud yderst til venstre mener, at det er noget nært umuligt at vise sin seksualitet i professionel fodbold. Foto: AP / Thibault Camus
Giroud yderst til venstre mener, at det er noget nært umuligt at vise sin seksualitet i professionel fodbold. Foto: AP / Thibault Camus

Det er en 'underdrivelse', når man siger, at man ikke er klar til at acceptere, at fodboldspillere springer ud som homoseksuelle.

Sådan lyder vurderingen fra Chelsea-angriberen Olivier Giroud, der selv har været på forsiden af bøsse-magasinet Tetu for at gøre opmærksom på LGBT-miljøets rettigheder.

Han fortæller om sin holdning til den franske avis La Figaro.

Se også: Fodboldlegendes søn: Jeg er bøsse

Umuligt
Faktisk mener han, at som kulturen er nu, er det ’umuligt’ for en mand at springe ud.

- I omklædningsrummet er der meget testosteron, drillerier og fællesbade. Det er sart, men det er sådan, det er, siger Giroud til La Figaro og fortsætter:

- Jeg kan forstå smerten og vanskelighederne for mænd, der vil springe ud. Det er en reel udfordring, når du har arbejdet med dig selv i årevis.

Se også: Fodboldspiller bryder tabu: Springer ud som homoseksuel

Kampagne
Senere i november vil engelske klubber ifølge CNN endnu engang tage del i en kampagnen for at fjerne tabuet om homoseksualitet i professionel fodbold. Spillerne vil bære regnbuefarvede armbind, og hjørneflagene vil vaje med LGBT-flaget.

- Jeg er ultratolerant, siger Giroud.

- Da jeg var i Montpellier, kom jeg i slåskamp, da jeg havde været på forsiden af Tetu. Der er stadigvæk en masse arbejde for fodboldverdenen at gøre med henhold til dette emne.

I professionel fodbold er der lige nu kun to bøsser, der er stået frem med deres seksualitet. Minnesota Uniteds Collin Martin og svenske Anton Hysen.

Der skulle ikke megen fantasi til at forestille sig, at der var en romantisk forbindelse mellem Piqué og Zlatan, da dette billede blev taget i 2010. Men det var der ikke, fastslår både spillerne og fotografen. Foto: Anders Lundqvist / DN / TT. Intl. fodbold - 1. nov. 2017 - kl. 09:59 Blev kaldt homo - her er sandheden om kontroversielt Zlatan-foto

Se også: Legendarisk managerspil indfører homoseksuelle spillere

Se også: Lesbisk sportspar står frem mens hadsk kampagne kører

118 kommentarer
Vis kommentarer
Premier League - seneste kampe
Hent flere
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere