Vil slå hårdt ned: Mindst tre års karantæne

Det skal koste op til ti års karantæne fra fodboldstadioner at skrive racistiske beskeder online til spillere

Jadon Sancho og Marcus Rashford blev sammen med Bukakyo Saka udsat for grov racistisk hetz på sociale medier efter EM-finalen. Foto: Ritzau Scanpix
Jadon Sancho og Marcus Rashford blev sammen med Bukakyo Saka udsat for grov racistisk hetz på sociale medier efter EM-finalen. Foto: Ritzau Scanpix

Onlineracisme rettet mod især fodboldspillere har været et stigende problem i England de senere år. Det vil landets regering nu bekæmpe med langvarige stadionkarantæner.

Premierminister Boris Johnson luftede allerede tanken om skærpede straffe, efter at tre af Englands sorte spillere blev udsat for racisme på de sociale medier efter Englands EM-finalenederlag til Italien i sommer.

Arbejdet har nu udmøntet sig i et lovforslag fremsat af indenrigsminister Priti Patel.

- Racisme er uacceptabelt, og i for lang tid er fodbold blevet præget af skamfulde fordomme. De ansvarlige for racistiske krænkelser online skal straffes, siger Patel ifølge Sky Sports.

- Lovændringerne, som jeg annoncerer, vil sikre, at de får karantæne fra at deltage ved fodboldkampe.

Ændringen vil betyde, at personer, som kendes skyldige i onlineracisme mod en eller flere spillere, får minimum tre års karantæne fra landets fodboldstadioner. Og de kan straffes med op til ti års karantæne.

Det handler om en udvidelse af loven, der på nuværende tidspunkt omhandler vold, uroligheder og racistiske ytringer i forbindelse med kampe, til også at omfatte racisme fremsat online.

Især efter at England tabte EM-finalen hjemme på Wembley til Italien i sommer, blev racismeproblemet åbenbaret for de fleste.

England tabte efter straffesparkskonkurrence. Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka - alle tre sorte spillere - stod for de engelske afbrændere.

Alle tre måtte efterfølgende stå model til mange racistiske fornærmelser på de sociale medier. Det fik Boris Johnson til at sige:

- Hvis du er skyldig i onlineracisme mod fodboldspillere, så vil du ikke komme til fodboldkamp. Uden undtagelser og undskyldninger.

Det første skridt i den retning er nu taget med lovforslaget.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.