Vild afslutning i Liverpool-målfest

Liverpool var i store problemer, men fik god hjælp af Crystal Palaces keeper i 4-3-sejren på Anfield

James Milner jubler over 3-2-scoringen, som han selv havde en stor andel i. Senere fik han dog marchordre fra kampens dommer, da han modtog sit andet gule kort. Foto: Ritzau Scanpix
James Milner jubler over 3-2-scoringen, som han selv havde en stor andel i. Senere fik han dog marchordre fra kampens dommer, da han modtog sit andet gule kort. Foto: Ritzau Scanpix

Liverpool var på nippet til at smide point, men topholdet i Premier League endte med at hive en 4-3-sejr i land hjemme mod Crystal Palace.

Der skulle dog en gave til fra Palace-keeper Julián Speroni, da Mohamed Salah bragte Liverpool foran 3-2, inden de to sidste og sene mål i kampen.

Dermed har Liverpool en kamp mere og syv point flere end Manchester City i topstriden.

Gæsterne måtte ty til 39-årige Speroni i målet på grund af skader, og keeperen fik altså en uheldig hovedrolle i sin første ligakamp siden december 2017.

Forinden havde gæsterne dog formået at ryste Liverpool.

Palace havde godt nok ikke bolden i Liverpools boks i de første 20 minutter, hvor Liverpool havde bolden hele tiden, men pludselig slog Palace til efter en god halv time.

Wilfried Zaha satte fuldstændig James Milner i venstre side og serverede bolden for Andros Townsend, der fladt sparkede gæsterne foran 1-0.

Til gengæld skulle Liverpool kun bruge et minut efter pausen, før Mohamed Salah havde udlignet. Bolden dumpede ned foran egypteren, der med ydersiden vippede den i mål.

Det tunge pres gav hurtigt pote igen for Liverpool, og Roberto Firmino sparkede via en modspiller Liverpool foran 2-1.

Så var der ikke meget, der tydede på, at Crystal Palace skulle udligne, men det lykkedes pludselig efter 65. minutter for James Tomkins.

Forsvarsspilleren fik masser af plads og headede bolden i mål efter et hjørnespark til 2-2.

Speroni i knæ efter sit drop, der ledte til 3-2-scoringen. Foto: Ritzau Scanpix
Speroni i knæ efter sit drop, der ledte til 3-2-scoringen. Foto: Ritzau Scanpix
 

Liverpool jagtede føringsmålet, og Speroni trådte til.

Noget rusten fik keeperen fumlet bolden næsten over stregen med et forsøg på en redning, inden Salah sendte den det sidste stykke med et kvarter igen.

Optakten var et mindre farligt indlæg fra Milner, som Speroni helt på egen hånd fik gjort farligt.

Et minut før tid fik Milner sit andet gule kort efter en slagtning af Zaha, men Sadio Mané lukkede kampen med sit mål til 4-2.

Pierre-Emile Højbjerg var tilbage hos Southampton efter overstået karantæne, da klubben hjemme slog Everton 2-1

Kasper Schmeichel havde en hård dag med Leicester, da han lukkede fire mål ind i 3-4-nederlaget ude mod Wolverhampton tidligere lørdag.

Efter 12 minutter var hjemmeholdet foran 2-0, og selv om Leicester kom tilbage og fik 2-2 efter fem minutter af anden halvleg og også udlignede til 3-3 med tre minutter igen, så sikrede Diogo Jota sejren i tillægstiden.

Efter sejren over de selvudnævnte guldfavoritter fra Norge topper Danmark det aktuelle formbarometer. Foto: Jens Dresling Håndbold Sådan er de 12 hold: Danmark bedst af alle
Rene Tofts VM er ovre. Foto: Jens Dresling. Håndbold Chok ramte dansk VM-lejr: Nu er der gode nyheder

Manchester United bliver ved med at vinde under ledelse af manager Ole Gunnar Solskjær.

Lørdag var det Brighton, der blev sendt hjem fra Old Trafford med et nederlag på 1-2 i bagagen. Dermed har United taget seks sejre på stribe i Premier League.

Paul Pogba og Marcus Rashford stod for hjemmeholdets mål, mens tyske Pascal Groß leverede Brightons ene scoring.

Med sejren har Manchester United nu 44 point efter 23 kampe, og holdet hopper op på femtepladsen i den bedste engelske række. En placering, som Arsenal dog kan generobre med en sejr over Chelsea senere lørdag.

Uniteds første scoring mod Brighton faldt efter 25 minutters spil. Midtbanestjernen Pogba blev nedlagt i feltet af forsvarsspilleren Gaëtan Bong, hvilket fik dommer Paul Tierney til at pege på straffesparkspletten.

Franskmanden stillede selv op for at sparke, og efter sit karakteristiske tilløb med de mange korte skridt sparkede han bolden ind bag målmand David Button.

Et kvarter efter var brandvarme Marcus Rashford, der lørdag spillede sin kamp nummer 150 for den engelske storklub, på pletten for United.

Den unge englænder modtog bolden på kanten af feltet og hamrede efter et par fikse driblinger bolden op i nettaget fra en spids vinkel.

Scoringen var Rashfords syvende i de seneste ti kampe, ligesom det var fjerde kamp i træk i Premier League, at den 21-årige angriber lynede.

Med cirka 20 minutter tilbage af kampen fik Brighton skabt spænding, da Pascal Groß reducerede til 1-2.

Tyskeren udviste flot boldkontrol ved at tage en høj bold ned med brystkassen på kanten af det lille målfelt og sparke den op i toppen af målet uden for David De Geas rækkevidde.

Det blev dog ikke til mere for udeholdet, og United kunne derfor igen gå fra banen med tre point.

Sejren over Brighton var Manchester Uniteds syvende i lige så mange forsøg under Ole Gunnar Solskjær i alle turneringer. Fredag skal holdet forsøge at holde den flotte stime kørende, når Arsenal venter i 16.-delsfinalen i FA Cuppen.

29 kommentarer
Vis kommentarer