Vild fair play: Gav sejren væk med vilje

Doncaster viste en sjælden grad af sportsmanship, da de forærede Bury et mål efter selv at have scoret i et forsøg på fairplay

Paul Dickov til højre beordrede sit hold til at lukke mål ind i League One-premieren (Foto: PA)
Paul Dickov til højre beordrede sit hold til at lukke mål ind i League One-premieren (Foto: PA)

I skyggen af Premier League udspillede der sig nogle ganske udsævanlige scener, da Doncaster og Bury lørdag spillede deres første kamp i sæsonen i Englands trejdebedste række, League One.

Det lignende en nulløsning indtil, at Harry Forrester i det 93. minut sparkede bolden i nettet for Doncaster. Men det var overhovedet ikke med vilje.

Forrester ville give bolden tilbage til Bury som fairplay efter, at de havde sparket bolden ud af spil, så en Doncaster-spiller kunne få behandling. I stedet for at ramme Bury-keeper Christian Walton sejlede Forresters skud dog i mål.

Se også: Tabte premieren: Kult-træner siger op efter første kamp

Dommeren tildelte Doncaster målet, men manager Paul Dickov beordrede straks sit hold til at lade Bury udligne. Da bolden var givet op igen kunne Leon Clarke derfor fuldstændig uhændret løbe ned og score til 1-1.

- Jeg behøvede ikke engang at overveje om vi skulle lade dem udligne. Det ville ikke have været korrekt af os at vinde under de omstændigheder. Det var en uheldig afslutning på kampen. Harry Forrester ramte bolden for godt, og jeg håbede på, at den ikke ville gå ind, sagde Dickov efter kampen ifølge BBC.

Dansk fodbold har været ude for noget lignende, da Morten Wieghorst brændte straffespark med vilje i en ligalandsholdskamp mod Iran i 2003. Her havde en iraner samlet bolden op med hænderne i sit eget felt, da han forvekslede dommerens fløjte med en fra tilskuerpladserne.

Cristiano Ronaldo har problemer og er ikke med på Real Madrids tur til Oslo to uger før La Lia-premieren (Foto: AP) Spansk fodbold - 9. aug. 2015 - kl. 09:52 Real tjener millioner: Men Ronaldo har problemer

Se alt det bedste fra åbningsdagen i Premier League i dette ene klip:

3 kommentarer
Vis kommentarer